Δημήτρης Καμπουράκης: Πάει το ροζ στην δυτική Κρήτη, Αλέξη

δημήτρης-καμπουράκης-πάει-το-ροζ-στην-1401607

Ωραία ήταν η βόλτα σου στα στενά της παλιάς πόλης των Χανίων Αλέξη, καλά το ‘καμες και κατέβηκες. Ο άνθρωπος πρέπει να ξεσκάει από τις σκοτούρες πότε-πότε και το ενετικό λιμάνι μας είναι ό,τι πρέπει για να ξεδίνει κανείς.

Είδες και τα σοκάκια μας, τα καλντερίμια μας, τα μαγαζιά μας… αν και αυτή την εποχή ο κόσμος έχει δουλειές μες φούντες, δεν του βολεί να το ρίχνει στις χαιρετούρες.

Είναι βλέπεις γεμάτα τουρίστες τα Χανιά, πατείς με πατώ σε, κι όταν ο άλλος τρέχει να σερβίρει και να εισπράξει χρήμα, δεν έχει χρόνο να κοντοστέκεται για να ακούει μπούρδες για τη χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση. Όχι τίποτα άλλο, οι μαγαζάτορες εκεί στα στενά πήρανε και κάτι ξεγυρισμένες επιστρεπτέες που καβαντζώσανε στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, όσο να ‘ναι δεν τους πάει να βρίζουνε κι από πάνω.

Τους είπες βέβαια ότι το ρεύμα τους είναι ακριβό, αλλά επί του παρόντος περιμένουν να πάρουν πίσω όσα έδωσαν. Αν δεν τα πάρουν, ξανακατέβα να τους μιλήσεις, προς το παρόν άστο να πάει στο διάολο, δεν έχεις ακροατήριο ούτε σ’ αυτό. Ε μα κι εσύ, ο μέγας παίχτης της πολιτικής, πως το κατάφερες και εγκλωβίστηκες μόνο στο θέμα των τιμών του ρεύματος, αμ δε βγάζει η ΔΕΗ από μόνη της πρωθυπουργό Αλέξη μου, πρέπει να πεις και τίποτα άλλο.

Τέλος, πάντων, πήγες και στον Αποκόρωνα, στις Καλύβες, ήπιες τα τσικουδάκια σου, έφαγες τα καλιτσούνια σου, έβγαλες τις selfies σου με τους κομματικούς που είχαν τρέξει να σε υποδεχτούν, όλα καλά. Βέβαια, εσύ τους έλεγες να πάνε να σε ψηφίσουν για Πρόεδρο στις εσωκομματικές σου, ενώ εκείνοι κοίταζαν μήπως μέσα στο ασκέρι που σ’ ακολουθούσε υπήρχε κανένας που ήθελε να κάνει μεροκάματο. Ξέρεις, ψάχνουν οι άνθρωποι εργαζόμενους αλλά δε βρίσκουν κι αυτό φαντάζει λιγάκι παράξενο για μια χώρα που κατά την οπτική σου περνάει βαθιά ανθρωπιστική κρίση και μαύρη φτώχεια.

Όπως βλέπεις, με ανοικτή καρδιά σε υποδέχτηκαν τα Χανιά, καθότι κάποτε σε ψήφιζαν. Οπότε υπάρχει το συναισθηματικό δέσιμο με τις παλιές αγάπες. Διότι Αλέξη μου, δε θέλω να σε πικράνω, αλλά τα Χανιά δε σε ψηφίζουν πια.

Σε στενοχωρώ, το ξέρω, όμως όλες ανεξαιρέτως οι μετρήσεις σε βγάζουν μακράν δεύτερο και καταϊδρωμένο στον νομό Χανίων. Τις ξέρεις δα, κάθε βδομάδα κάνετε κι εσείς κυλιόμενες, οπότε έχεις γνώση.

Πάει το ροζ στη δυτική Κρήτη Αλέξη μου, απολείπειν ο Θεός Αντώνιον… Οπότε πιες δυο-τρεις τσικουδιές ακόμα, άλλο τίποτα δεν μπορείς να κάμεις.

8 thoughts on “Δημήτρης Καμπουράκης: Πάει το ροζ στην δυτική Κρήτη, Αλέξη

  1. Ο/Η Τόση εξυπναδα πιά ! Μόνος σου τα σκέφτηκες ρε κεφτέ η στα δώσε γραμμένα η χαρτορίχτρα της πολιτικής η μητσοτακαινα ! λέει:

    Ο Τσιπρας μπορεί να μην πάρει τα Χανιά βοσκέ της τηλεόρασης αλλά τουλάχιστον τα πήρε μια φορά, εσένα όμως οταν αναφέρθηκε το όνομα σου για τη ΝΔ που συνεχώς γλυφεις ( ρε κακομοίρη βατραχομούρη, η γλώσσα σου από το γλύψιμο εχει μακρύνει τόσο πολύ που δεν χρειάζεται να ταξιδέψει με πλοίο Κρήτη Πειρεά ) οταν αναφέρθηκε λοιπόν το όνομα σου έπεσε όλη η Κρήτη κάτω από τα γέλια, για να καταλάβεις πως σε βλέπουμε εμείς οι Κρητικοί ένα σου λέω μόνο : ο πατουχας στην τηλεόραση ! Η διάφορες με τον Πατούχα είναι ότι εσυ είσαι πιο άπλυτος, ο Πατούχας ντυνότανε με αξιοπρέπεια, δεν ήταν σαλιαρης και ήταν και ΑΝΤΡΑΣ, χανιώτικο ψώνιο !

  2. Δημητράκη, διασκεδαστικό το κειμενάκι σου, αν και είναι γεμάτο ανακρίβειες, (πιο ευγενικά η λέξη ψέματα). Γιατί ούτε το πατείς με πατώ σε γίνεται με τους τουριστές, (ότι αναμένεται να είναι μια καλή χρονιά είναι αλήθεια, αλλά αυτό δεν οφείλεται στην πολιτική του Κούλη, αλλά στο ότι ο κόσμος είναι διψασμένος για διακοπές και προς το παρόν μένουμε στο αναμένουμε) ούτε τα λεφτά μας πίσω θα πάρουμε με το πρόγραμμα του Κούλη για το ρεύμα και τις επιστρεπτέες θα επιστρέψουν και πολλοί δεν πήραν επιστρεπτέες ή όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες που πήραν 600 ευρώ και υπάρχουν πολλά μαγαζιά στα Χανιά ξενοίκιαστα από την πολιτική σου στο θέμα του κορωνοϊού. Το αν θα είναι πρώτο ή δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα φανεί στις κάλπες και θα είναι εξόχως διασκεδαστικό και απόλυτη ξεφτίλα ο Κούλης να έρθει δεύτερος στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Κατά τα άλλα, το χρωστούσες στον Κούλη ένα τέτοιο κείμενο και κάτι έπρεπε να δώσεις και εσύ. Δεν ξεχρέωσες όμως, ακόμα χρεωμένος είσαι.

  3. Τα έχουμε ξαναπεί, όταν είμαστε πιωμενοι δεν γράφουμε. Είναι οι ίδιες οι μετρήσεις που έδιναν πρώτη την ΝΔ το 19 και δήμαρχο τον Αρουλη; Χαχαχαχα

  4. Τον κειμενογράφο του σασμού πήρε να του το γράψει στα κρητικά για να το παίξει χανιωτακη;

    Όσο θέατρο και αν παίζεις, Κατεμε όλοι ποιος είσαι, από πού είσαι, ίντα κάνεις τόσα χρόνια κ πως στα Χανιά πατεις για τουρισμό ή για τη σύνταξη.

    Με την απορία θα μείνω.

  5. Καμπουράκη εσύ γράφεις τα κείμενα που διαβάζει ο Κούλης, όταν αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα; Γι΄αυτό του λένε ότι ζει σε άλλη χώρα; Και τα ψέματα που φλόμωσε τους σύνεδρους της ΝΔ εσύ τα έγραψες;

  6. Χρειάζονται πολλά τέτοια κείμενα για να περάσει την κολυμπήθρα του Σιλωάμ και να μπορέσει να φορέσει τον μανδύα του κυβερνώντος κόμματος, άσε που διαγκωνίζονται πολλοί συνάδελφοι του για τον ίδιο ρόλο, κάποιοι ακόμα στο ίδιο κανάλι που εργάζεται

  7. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    Ο ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΥΜΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ, ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΧΕΡ ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΩΣ LIBERAL ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΣ, ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΤΗΝ ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΤΟΥ: ΣΑΝΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΩΣ ΑΠΟ ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ.
    ΕΤΣΙ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΕΙ (ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΠΟΣΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΑ 2,20 ΕΥΡΩ, ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΣΤΑ 3,30 ΕΥΡΩ, ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΕΝΑΜΙΣΗ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΣΟ ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΠΟΥ -ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΑΛΙΑΓΚΑΣ- ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΓΑΛΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
    ΒΕΒΑΙΑ Ο ΚΑΘΕ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΣ ΓΛΥΠΤΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (ΟΠΩΣ Ο ΚΑΜΠΟΥΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ) ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ «ΕΞΑΡΤΩΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ» ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΙ.
    Υ.Γ.: ΚΑΜΠΟΥΡΟΔΗΜΗΤΡΗ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΨΙΜΟ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΑ-ΚΟΥΛΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΔΕΛΦΙΝΟΙ.
    Υ.Γ.2: ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΘΑ ΦΑΣ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook