Δημήτρης Φραγκάκης: Θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον Ελληνικό τουρισμό

Θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον Ελληνικό τουρισμό, η εφετινή, όπως είπε ο Χανιώτης Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρης Φραγκάκης, μιλώντας σήμερα στον SUPER FM 89.6. και στον Δημήτρη Παππά.

Ο κ. Φραγκάκης έκανε λόγο για παγκόσμια υγειονομική κρίση, και αναφέρθηκε σε τρεις παράγοντες που θα επηρεάσουν όπως είπε τον Ελληνικό Τουρισμό.

Ο πρώτος παράγοντας σύμφωνα με τον Γενικό  Γραμματέα  του Ε.Ο.Τ. είναι το  «πώς θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία εμείς στη χώρα μας, ο δεύτερος τι θα γίνει στις χώρες που αποτελούν αγορές που μας ενδιαφέρουν και ο τρίτος παράγοντας είναι το πώς θα ανταποκριθούν σε αυτές τις συνθήκες οι αεροπορικές εταιρείες και οι τουρ οπερέιτορ».

Ο κ. Φραγκάκης τόνισε πως από την πλευρά της η χώρα μας, όταν ξέσπασε η πανδημία προχώρησε σε συγκεκριμένες ενέργειες με μια από αυτές να είναι η διακοπή της καμπάνιας για τον τουρισμό στο εξωτερικό. Αυτό έγινε όπως εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ  κυρίως «γιατί δεν είναι δυνατόν όταν χάνονται ζωές εμείς να διαφημίζουμε παραλίες και θάλασσα», αλλά και για εξοικονόμηση χρημάτων.

Σε ότι αφορά την τύχη της εφετινής τουριστικής σαιζόν, ο κ. Φραγκάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος σημειώνοντας πως δεν είναι από εκείνους που θεωρούν πως χάθηκε η χρονιά.

Είπε πως θα είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες και σίγουρα πολύ μικρότερη σε διάρκεια.

Τόνισε πως όλοι θέλουν να κάνουν διακοπές με το που θα τελειώσει αυτή η ιστορία.

Επίσης αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την διαχείριση των επισκεπτών, και πως θα διαχειριστούν τα ξενοδοχεία μας επισκέπτες από χώρες  όπου ενδεχομένως θα έχουν ακόμα εκείνη την περίοδο πρόβλημα.

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ