Δημήτρης Φραγκάκης: «Πολύ καλύτερη χρονιά φέτος για τον Τουρισμό – Θα είναι μια σεζόν με πολλές last minute κρατήσεις» | Video

δημήτρης-φραγκάκης-πολύ-καλύτερη-χρ-1127406

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, με παρέμβαση του σήμερα στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο Παρέα» στον ΣΚΑΪ ΤV, ανέλυσε το σχέδιο και τις προοπτικές για την φετινή τουριστική σεζόν.

«All you want is Greece»

«Όσα θέλεις είναι στην Ελλάδα: Δεν είναι απλά ένα σύνθημα, είναι μια λογική που επικοινωνεί και το νέο αφήγημα του ελληνικού τουρισμού, ότι δεν είμαστε μόνο ήλιος και θάλασσα αλλά και πολλά άλλα και κυρίως η ασφάλεια, για την οποία δώσαμε εξετάσεις πέρυσι και περάσαμε με άριστα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χανιώτης επικεφαλής του ΕΟΤ για το φετινό «σλόγκαν» του ελληνικού καλοκαιριού.

Μέχρι τις 14 Μάϊου το σταδιακό άνοιγμα – Ισχυρό πλέγμα ασφάλειας για τους επισκέπτες

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στο χρονικό και υγειονομικό πλαίσιο για το άνοιγμα του τουρισμού φέτος: «Όπως ανέφερε και ο Υπουργός Χάρης Θεοχάρης, το σταδιακό άνοιγμα το θα έχει ξεκινήσει μέχρι τις 14 Μάϊου. Με την συσσωρευμένη εμπειρία από πέρυσι, διαθέτουμε φέτος ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού. Έχοντας επιπλέον νέα όπλα στην διάθεση μας, όπως το εμβόλιο, το πιστοποιητικό εμβολιασμού και την πληθώρα των διαφόρων τεστ, δημιουργούμε ένα ακόμη πιο ισχυρό αίσθημα ασφάλειας για τους υποψήφιους επισκέπτες.

«Θα είναι μια χρονιά «last minute» κρατήσεων»

«Υπάρχει μια πολύ ισχυρή ζήτηση για το 2021 από το εξωτερικό και κυρίως από την Ευρώπη. Είναι γεγονός ότι αυτό δεν αποτυπώνεται στις κρατήσεις, μιας και βρισκόμαστε σε μία άχαρη περίοδο, λίγο πριν την τελική στροφή για να τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Ίσως από τον Απρίλιο να αρχίσουν και οι κρατήσεις, το γνωρίζουν όμως και οι επαγγελματίες του χώρου ότι φέτος θα είναι μια χρονιά με πολλές «last minute» κρατήσεις» (σ.σ κρατήσεις τελευταίας στιγμής).

«Πολύ καλύτερη σεζόν από την περυσινή»

Μιλώντας τέλος για τον οικονομικό στόχο του ελληνικού τουρισμού, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ έκανε την εκτίμησε ότι η φετινή σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη από την περυσινή, θέτοντας τον πήχη στο 50% των εσόδων του 2019.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Δημήτρης Φραγκάκης: «Πολύ καλύτερη χρονιά φέτος για τον Τουρισμό – Θα είναι μια σεζόν με πολλές last minute κρατήσεις» | Video

  1. Αν “Θα είναι μια χρονιά “last minute” κρατήσεων” Θα είναι μια χρονιά “last minute” ΑΚΥΡΩσεων

  2. Αυτός ο ηλίθιος χαμογελά σαν τον βάτραχο που κατάπιε τη μύγα γιατί το αφεντικό του ο μητσοτακης του πετάει μπουκιές πότε πότε γιατί είναι καλός δούλος και υπηρέτης της οικογένειας στη βίλα Κυρηκας Χανίων. Το παίζει προφήτης ότι θά έχουμε τουρισμό ενώ όλοι ξέρουν ότι το πολύ πολύ να πλακώσουν καμία 500 άπλυτοι Άγγλοι με τις βελόνες και τις ηρωικές τους κατά Χερσόνησο μεριά και άντε και κάνα βαλκάνιος με την σακούλα με ψωμί και ντομάτα να περιφέρεται δήθεν για τουρισμό για να εντοπίσει κάνα σπίτι να μπουκάρει το βράδυ να ξαλαφρώσει καμία γιαγιά από την σύνταξη της. Αν μη τι άλλο θα δείτε σε μερικούς μήνες ποσο ανίδεοι και ψωνια είναι οι άριστοι που ψηφίσαμε να μας …..σώσουνε.

  3. Μια χαρά μπουκιά γενικού γραμματέα εοτ μασουλάει και απλά υπηρετεί τον ρόλο του γενικού γραμματέα εοτ.
    Η δουλειά του είναι μεταξύ άλλων να κάνει εκτιμήσεις να τις επικαιροποιεί και να δημιουργεί «θετική δυναμική» σε μια πραγματικότητα που είναι κινούμενη άμμος. Η μόνη διαφωνία μου είναι οτι η πολλή καλλιέργεια προσδοκιών συνήθως λειτουργεί αρνητικά.
    Η στόχευση για 10+ δις το 2021, από τα 4,3 του 2020, μου μοιάζει όνειρο θερινής νυκτός, οτιδήποτε πάνω από τα 6 θα το θεωρήσω επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook