Δημήτρης Φραγκάκης: «Να εμβολιάσουμε και τους εργαζόμενους στον Τουρισμό»

δημήτρης-φραγκάκης-να-εμβολιάσουμε-1166220

Για το επικείμενο και πολυαναμενόμενο άνοιγμα του τουρισμού μίλησε ο Δημήτρης Φραγκάκης στην πρωινή εκπομπή του Δημήτρη Παππά στο Zarpa Radio 89.6.

Όπως τόνισε, πρόκειται για μαραθώνιο κι όχι σπριντ, με τους αρμόδιος να έχουν ακόμη 45 ημέρες μέχρι τα μέσα Μαΐου για να μελετήσουν τον τρόπο που θα έρχονται οι τουρίστες στην Ελλάδα, το άνοιγμα της εσωτερικής αγοράς και τα υγειονομικά πρωτόκολλα των επιχειρήσεων:

«Ξεκινήσαμε από τον Δεκέμβριο να κάνουμε στρατηγικό πλάνο για την προβολή του ελληνικού τουρισμού για τα επόμενα τρία χρόνια. Περικλύει το ισχυρό μήνυμα «All you want is Greece» προς το εξωτερικό, αφού η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει.

Ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός. Πέρσι κάποιοι ανταγωνιστές μας πήγαν χειρότερα από εμάς, αφού στην Ελλάδα ο τουρισμός το καλοκαίρι άνοιξε προσεκτικά και προσελκύσαμε το 20% του τουρισμού που είχαμε το 2019, χωρίς να σημειωθεί αύξηση κρουσμάτων.

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις τρεις πρώτες χώρες σε ζήτηση στην Ευρώπη μαζί με Ισπανία και Ιταλία. Έχουμε μια πολύ μεγάλη καμπάνια που θα ξεκινήσει στο εξωτερικό και θα διαρκέσει ως τον Νοέμβριο, όμως το θέμα είναι να ανοίξουμε με ασφάλεια.»

Αναφορικά με τα προβλήματα επιχειρήσεων και εργαζομένων λόγω της πανδημίας, στάθηκε στο ισχυρό πρόγραμμα στήριξης, ενώ έκανε λόγο και για εμβολιασμό εργαζομένων πριν την τουριστική περίοδο:

«Κάναμε το καλύτερο δυνατό για να αντιμετωπίσουμε την περσινή κρίση, γι’ αυτό και υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα στήριξης προς όλες τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Δεν φτάνει, είναι όμως το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει γίνει ποτέ.

Ξέρω τις δυσκολίες του εγχειρήματος του εμβολιασμού και πόσο δύσκολη δουλειά είναι. Θα επιταχυνθεί και θα πάμε πιο γρήγορα και πρέπει να φτάσουμε σε κάποιο σημείο να εμβολιάσουμε και τους εργαζόμενους στον τουρισμό.»

«Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα κατέβω στην Κρήτη το Πάσχα, όλοι έχουμε μεγάλο πάθος γι’ αυτό», σχολίασε σχετικά με την επόμενη μεγάλη εορτή που κινδυνεύουν να μην γιορτάσουν ούτε φέτος εκατομμύρια Έλληνες, συμπληρώνοντας: «Μακάρι να είμαστε ανοικτά χωρίς κανένα περιορισμό στις μετακινήσεις. Το πλάνο είναι να ανοίξουμε και να απεμπλακούμε από την καραντίνα, να ανοίξουν το λιανεμπόριο κι η εστίαση. Τα υγειονομικά δεδομένα, ωστόσο, το καθορίζουν αυτό, όπως και τον τουρισμό.»

Σχετικά με τους Γερμανούς που έφθασαν στα Χανιά πριν λίγες μέρες, δεν έδειξε να γνωρίζει τον ακριβή σκοπό της επίσκεψής του, ήταν σίγουρος, ωστόσο, οτι υπάρχουν ειδικοί κανόνες για πτήσεις εξωτερικού και όσοι φθάνουν έχουν τις απαραίτητες διατυπώσεις από την κάθε χώρα.

zarpanews.gr

4 thoughts on “Δημήτρης Φραγκάκης: «Να εμβολιάσουμε και τους εργαζόμενους στον Τουρισμό»

  1. προσεχε φραγκατε πως μιλας για τους εργαζομενους στον τουρισμο. Δεν ειναι τα γελαδια σου, να τα «εμβολιασεις». Λιγος σεβασμος στην υποσταση των πολιτων κι εργαζομενων. Ποιος εισαι εσυ που θα τους «εμβολιασεις»; Καθε πολιτης ειναι ελευθερος να επιλεξει αν θα κανει ενα απο τα πειραματικα εμβολια που κυκλοφορουν. Τα εμβολια αυτα ειναι πειραματικα, καλο ειναι να το ξερουν αυτο οι πολιτες, και πως θα ολοκληρωθουν τα σταδια των πειραματων το 2023.

  2. Πλάκα εχεις, πως σε λενε Φραγκακη…α εσυ εισαι ε, ο γνωστος…
    Λοιπόν άκου υποανάπτυχτε,παγκοσμίως άγνωστε, κύριε τίποτα,
    Για λόγω των παραπάνω ιδιοτήτων σου , δεν είσαι Εσύ σε θέση να αποφασίσεις-προτείνεις-διατάξεις κανενα να εμβολιαστεί κλπ
    Ο κάθε πολίτης αποφασίζει μόνος του, οκ?
    Άντε τωρα, γύρνα να κρυφτείς στη φαμπρικα-σπηλιά σου να ξύσεις καμιά προβιά. Και αν ξαναβγείς για κάποιο ασήμαντο λόγο πάλι έξω, αγόρασε και κανα ξυραφάκι.

  3. Ο ένας πιό γκαβός από τον άλλο.Πού σας βρίσκουνε ήθελα και να ‘ξερα.
    Ούτε τα…έχνοι δεν εμβολιάζουνε με εμβόλια που δεν έχουν περάσει τουλάχιστον μία τριετία δοκιμών!Αλλά τί να πούμε,που βρίσκετε και κάνετε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook