Δημήτρης Φραγκάκης: Οδηγός για τον Προσκυνηματικό Τουρισμό από τον ΕΟΤ

δημήτρης-φραγκάκης-οδηγός-για-τον-προ-951514

Ο Χανιώτης Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης συμμετείχε το περασμένο τριήμερο, σε δύο σημαντικές για τον θεματικό τουρισμό εκδηλώσεις, στην Άρτα και την Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου o κ. Φραγκάκης χαιρέτησε την έναρξη των εργασιών του Δ’ Πανελλήνιου Συνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε (08-10/11/19) στην Άρτα, ενώ το Σάββατο και Κυριακή 9 και 10 Νοεμβρίου επισκέφθηκε την Έκθεση Philoxenia-Hotelia στην Θεσσαλονίκη και μίλησε στην ημερίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον ποδηλατικό τουρισμό.

Στην Άρτα, ο κ. Δ. Φραγκάκης  τόνισε τη σημασία του θρησκευτικού Τουρισμού ως βασικού πυλώνα περαιτέρω ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ανέφερε ότι: «η Ήπειρος και ειδικότερα η περιοχή της Άρτας διαθέτει το πολιτιστικό – θρησκευτικό απόθεμα που είναι απαραίτητο για να γίνει μία από τις πρωταγωνίστριες περιοχές Προσκυνηματικού τουρισμού στη χώρα». Ανακοίνωσε την έκδοση έντυπου οδηγού για τον Προσκυνηματικό Τουρισμό από τον ΕΟΤ ενώ σημείωσε ότι οι ενέργειες προβολής θα πραγματοποιηθούν και στο διαδίκτυο σε ψηφιακή μορφή.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου ο  Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ συναντήθηκε επίσης με τον  Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Δήμαρχο Αρταίων, κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη  Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά καθώς και με τοπικούς φορείς του τουρισμού, ενώ επισκέφθηκε και το Γραφείο Πληροφόρησης του ΕΟΤ στην Άρτα.

Στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Δ. Φραγκάκης αφού περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης Philoxenia-Hotelia,  μίλησε  στην ημερίδα της Περιφέρειας για τον ποδηλατικό τουρισμό, τονίζοντας τις δυνατότητες της  Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, μεταξύ των οποίων και ο τουρισμός ποδηλάτου. Εξήρε τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί στην ευρύτερη περιοχή και επεσήμανε την ανάγκη να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια και αγκυλώσεις, προκειμένου να ενισχυθούν οι υποδομές και για να αναπτυχθεί ο ποδηλατικός τουρισμός.

Στο περιθώριο της Έκθεσης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, με τον οποίο συζήτησαν θέματα προβολής της Θεσσαλονίκης καθώς και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του τουρισμού στην πόλη, όπως και με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Τομεάρχη Τουρισμού κ Αλέξανδρο Θάνο.

Πηγή: tornosnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook