Δημήτρης Φραγκάκης για τουρισμό: «Δεν θα ανοίξουμε στα τυφλά – Δύσκολο να έρθουν Άγγλοι, διψούν για ταξίδια οι Γερμανοί»

δημήτρης-φραγκάκης-για-τουρισμό-δεν-1041240

Ως πολύ καλά χαρακτήρισε ο Δημήτρης Φραγκάκης τα σήματα που έχει δώσει η Κομισιόν σχετικά με την τουριστική κίνηση και δραστηριότητα στην Ευρώπη για την φετινή σεζόν.

Ο Χανιώτης Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, μίλησε στον SUPER FM 89.6 και στην εκπομπή του Δημήτρη Παππά παίρνοντας θέση για το καλοκαίρι που έρχεται και διευκρινίζοντας τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς μετά τις ευρωπαϊκές αποφάσεις.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «βρισκόμαστε στο επίκεντρο μιας πολύ μεγάλης μάχης για να σωθεί ο,τι μπορεί να σωθεί. Δεν μας περιορίζουν πολύ τα νέα μέτρα καθώς έλεγαν μέχρι και ότι θα πετάνε τα αεροπλάνα με τις μισές θέσεις, κάτι που όμως δεν συνέβη».

Αναφορικά με την προέλευση των επισκεπτών, ενημέρωσε ότι θα υπάρξουν διακρατικές συμφωνίες με χώρες που βγαίνουν και θα έχουν βγει από την μεγάλη υγειονομική κρίση:

«Δεν θα ανοίξουμε τυφλά. Η Αγγλία θα αργήσει να ανοίξει αρκετά, ενώ οι Γερμανοί φαίνεται να πηγαίνουν καλύτερα. Υπάρχει μεν η λογική να μείνουν στη χώρα τους, όμως υπάρχει και μεγάλη δίψα για ταξίδι. Είναι πολύ κρίσιμο το επόμενο 25ήμερο για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με την πανδημία.

Ο κος Φραγκάκης επισήμανε ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα:

«Δεν είναι δύσκολο και ήδη η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα σχέδιο για τα δικά μας μέτρα. Στόχος η ισορροπία, ασφάλεια για ταξιδιώτες και μέτρα που να είναι εφαρμόσιμα. Δεν πρέπει να είναι ατελείωτες απαγορεύσεις για να μην ανοίξει τίποτα.»

Όσον αφορά την προβολή της χώρας και της Κρήτης, σχολίασε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη και ετοιμάζονται τουριστικές καμπάνιες από τον ΕΟΤ, ενώ αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται application, στο οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν τι μέτρα έχει πάρει μια επιχείρηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού:

«Ακόμα βρίσκεται σε προετοιμασία και θα είναι προαιρετική, όμως δημιουργεί επιπλέον κίνητρο για να αισθανθεί ασφάλεια ο επισκέπτης, αλλά και ο εργαζόμενος που είναι λογικό να φοβάται για την υγεία του.»

Ερωτηθείς για τον εσωτερικό τουρισμό, παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που δέχεται 32 εκατ. τουρίστες από το εξωτερικό, οπότε δεν είναι ο εσωτερικός τουρισμός που θα «σώσει την παρτίδα», χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός:

«Σχεδιάζουμε μικρή καμπάνια το ερχόμενο διάστημα. Δυστυχώς η Κρήτη έχει θέμα λόγω απόστασης και τιμών των εισιτηρίων, όμως υπάρχει σχέδιο για κοινωνικό τουρισμό. Γίνεται μία συνολική δουλειά σε κομμάτι προβολής και δημιουργίας κινήτρων για πιο εύκολη και πιο φθηνή πρόσβαση σε προορισμούς του Έλληνα επισκέπτη, ενώ σε ένα μήνα υπολογίζεται να είναι έτοιμο το σχέδιο για τον κοινωνικό τουρισμό».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook