Δημήτρης Φραγκάκης από Ντουμπάι: «Δεν έχει νόημα να μετράμε κεφάλια – Χρειαζόμαστε ποιοτικό τουρισμό»

δημήτρης-φραγκάκης-από-ντουμπάι-δεν-1441466

Τουριστικό άνοιγμα στην αραβική αγορά επιδιώκει ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) που συμμετέχει στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση Πολυτελείας και  Β2Β, Arabian Travel Market (ATM) 2022 που πραγματοποιείται στο Dubai, από τις 9 έως 12 Μαΐου.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Δημήτρης Φραγκάκης, μίλησε από το Ντουμπάι στο ZARPA RADIO 89,6 και τον Δημήτρη Παππά, αναφερόμενους στον στρατηγικό σχεδιασμό του ΕΟΤ για αυτήν την τόσο μεγάλη και ξεχωριστή αγορά αλλά και στην γενική στόχευση για προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.

«Δύο χρόνια μετά, είμαστε εδώ για να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε» τόνισε. Στο πλαίσιο της έκθεσης, η ελληνική αποστολή επιδιώκει να «ξεκλειδώσει» τις αραβικές αγορές σε Εμιράτα, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία. «Είναι μια αγορά πολύ σημαντική για την Ελλάδα με τεράστια περιθώρια. Το 2017 που ήταν το καλύτερο έτος είχαμε μόλις 50.000 επισκέπτες, είναι αγορά που μπορεί να δουλευτεί πολύ καλύτερα.» τόνισε ο κ. Φραγκάκης.

Ζητούν πολυτέλεια

Όπως εξήγησε, οι Άραβες τουρίστες έχουν χρήματα αλλά αναζητούν κάτι πολύ ιδιαίτερο: Ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα, καταλύματα πολύ υψηλού επιπέδου και δραστηριότητες που είναι πολύ ακριβές, όπως yachting κλπ. Μάλιστα είναι πολυμελείς οικογένειες και διαμένουν πολλές μέρες σε έναν προορισμό.

Παράλληλα, υπάρχει και ένα 30% που ανήκει στην μεσαία τάξη και σε αυτούς μπορεί να στοχεύσει η Κρήτη. 

«Ξεκάθαρα μπορεί η Κρήτη να εξυπηρετήσει αυτές τις ανάγκες. Ωστόσο θέλει δουλειά, θέλει χρόνο, δεν έχει νόημα να μετράμε κάθε χρόνο κεφάλια, νόημα έχει να έχει το μεγαλύτερο δυνατό εισόδημα η τοπική κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκάκης.

Όπως ανέφερε, «χθες και σήμερα τουλάχιστον 10 συναντήσεις με αεροπορικές εταιρείες και tour operatorts και είχαμε την ευκαιρία και να επικοινωνήσουμε χρηστικά πράγματα για το 2022 αλλά και για τα επόμενα χρόνια κάνουμε σχεδιασμό».

Υπενθύμισε ότι από πέρυσι έχουμε απευθείας πτήση Χανιά – Αμπου Ντάμπι αλλά «προφανώς όμως θέλουμε πολύ περισσότερες» τόνισε.

Για το συνέδριο του θρησκευτικού τουρισμού

Κληθείς να κάνει έναν απολογισμό του συνεδρίου του Economist για τον θρησκευτικό τουρισμό που φιλοξενήθηκε την περασμένη εβδομάδα στα Χανιά, τόνισε πως «ήταν μια καλή προσπάθεια, ειδικά στην Κρήτη έχουμε όλο το πολιτιστικό απόθεμα το οποίο χρειάζεται για να αναπτυχθεί αυτού του είδους ο τουρισμός και όχι μόνο στον χριστιανισμό αλλά σε πιστούς από όλα τα δόγματα».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook