Δημιουργήθηκαν drones-εμπρηστές για να σταματούν τις πυρκαγιές

δημιουργήθηκαν-drones-εμπρηστές-για-να-στα-1303532

Είναι γνωστό ότι η Αυστραλία πλήττεται διαχρονικά από μεγάλες πυρκαγιές για διαφόρους λόγους. Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία ειδικά στις μεγάλων εκτάσεων περιοχές με θάμνους έχουν εποχιακό χαρακτήρα. Τα τελευταία χρόνια όμως η κλιματική αλλαγή έχει προκαλέσει την εκδήλωση τρομερών σε ισχύ και έκταση πυρκαγιών στην νησιωτική ήπειρο. Η πυροσβεστική υπηρεσία στην περιοχή Βικτόρια που βρίσκεται 640 χλμ. δυτικά από την πρωτεύουσα της Αυστραλίας, την Κανμπέρα, δοκιμάζει μια νέα μέθοδο για την μπαίνει φρένο στην επέκταση μιας πυρκαγιάς που έχει ήδη εκδηλωθεί.

Ειδικά σχεδιασμένα για την συγκεκριμένη αποστολή drones πετάει εκεί που βρίσκεται σε εξέλιξη μια πυρκαγιά, πηγαίνει σε επιλεγμένα σημεία της συγκεκριμένης περιοχής και βάζει εκεί νέες φωτιές. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να ακούγεται παράδοξο αλλά στην πραγματικότητα αν αυτές οι φωτιές μπουν στα σωστά σημεία θα δημιουργηθούν εκεί αντιπυρικές ζώνες που θα εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς. Η ιδέα πίσω από αυτή την πρακτική είναι ότι η ελεγχόμενη φωτιά θα κάψει την καύσιμη ύλη έτσι ώστε όταν φτάσει εκεί η πυρκαγιά να μην βρει νέα «καύσιμα» για να συνεχίσει την πορεία της.

Εκτός από το να βάζουν πυρκαγιές οι πυροσβέστες στη Βικτόρια χρησιμοποιούν αυτά τα νέα drones και να παρακολουθούν τις μεγάλες πυρκαγιές από αέρος. Τα συγκεκριμένα drones δεν έχουν απλές βιντεοκάμερες όπως τα υπόλοιπα αλλά θερμικές κάμερες που δείχνουν τις διαφοροποιήσεις και μεταβολές που συμβαίνουν στην θερμοκρασία. Οι Αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία ανακοίνωσαν ότι ενέκριναν ένα ποσό 42 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά νέου προηγμένου εξοπλισμού για την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία συμπεριλαμβάνοντας την αγορά των drones-εμπρηστών.

naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook