Δήμαρχος Σφακίων: «Δεν υπάρχει χώρος στα Σφακιά να φιλοξενήσουμε τους μετανάστες» | Photo + Video

δήμαρχος-σφακίων-δεν-υπάρχει-χώρος-σ-1113781

Την αδυναμία του δήμου να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες που έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στα νότια των Χανίων, νότια του Λουτρού (δείτε ΕΔΩ), εξέφρασε ο δήμαρχος Σφακίων, Μανούσος Χιωτάκης.

Όπως ανέφερε στο ZarpaRadio 89.6 και την εκπομπή της Ευτυχίας Πενταράκη και του Γιώργο Κολομπάκη, επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο και το Υπουργείο Ναυτιλίας, ώστε να βρεθεί τρόπος και να φιλοξενηθούν για μία ημέρα οι πρόσφυγες σε χώρο που θα βρεθεί κι έπειτα να αναχωρήσουν προς τα Χανιά ή την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ωστόσο ο μόνος διαθέσιμος είναι μία αποθήκη χωρίς τουαλέτες, πόρτες και ηλεκτρισμό, συνεπώς δεν υπάρχει χώρος να φιλοξενηθούν ούτε για ένα βράδυ στα Σφακιά.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ζερβουδάκη δήλωσε με την σειρά της στο zarpanews.gr  «ο Δήμος Χανίων δεν μπορεί να βοηθήσει, έχουμε ήδη 40 μετανάστες από την προηγούμενη καραβιά, το δήλωσαμε και στο Λιμεναρχείο Να φροντίσει ο Δήμος Σφακίων να βοηθήσει λίγο αυτή την φορά.»

Από την πλευρά του, ο καπετάνιος του πλοίου «Δασκαλογιάννης», Σταύρος Μπουρνάζος, που δραστηριοποιείται στο σημείο και είχε εικόνα της σημερινής επιχείρησης αλλά και προηγούμενων που έλαβαν χώρα στα νότια των Χανίων, μίλησε για επαγγελματισμό και αυτοθυσία από το σκάφος του λιμενικού που λειτούργησε, προσέγγισε και ρυμούλκησε το ιστιοφόρο, σε μία αρκετά δύσκολη επιχείρηση, αφού ο κυματισμός είναι αρκετά ψηλός, μέχρι και δύο μέτρα.

Ακόμα, εντυπωσιακό ήταν το γεγονός οτι τόσοι πολλοί άνθρωποι «στοιβάχθηκαν» από τους εγκληματίες διακινητές σε ένα τόσο μικρό σκάφος, με μεγάλο κίνδυνο για την ίδια τους τη ζωή.

Οι άνθρωποι έχουν πλέον μεταφερθεί από το πλοίο στη ξηρά στα Σφακιά.

zarpanews.gr

6 thoughts on “Δήμαρχος Σφακίων: «Δεν υπάρχει χώρος στα Σφακιά να φιλοξενήσουμε τους μετανάστες» | Photo + Video

  1. Έχετε μην ξεχνιέστε!!! Εάν δεν κάνω λάθος οι περισσότεροι είναι ψηφοφόροι του Πολάκη άρα του Συριζα άρα αλληλέγγυοι… στην χειρότερη υπάρχει και το σπίτι του Πολάκη στο Φραγκοκάστελο… Ψήφο με απόδειξη όχι λόγια!!!

  2. σα δεν ντρεπονται ………….οι……………ρατσιστες !!!! φασιστες !!!!!!!! κλπ κλπ………….να φυγουν αυτι απο τα σπιτια τους και να πανε μεταναστες στην γερμανια…………για να αφησουν χωρο στους μουσουλμανους

  3. Αλλο είναι αυτό από το προχτεσινο στη Γαυδο? Μπορεί καποιος να μας πει τι γίνεται γιατι τώρα ένα μήνα έρχεται το ένα πίσω από το άλλο??? Μήπως πρέπει να ασχοληθεί κάποιος γιατί οι καταλήψεις θα φαίνονται κωμωδία μπροστά στη ζημιά που θα γίνει στα ακίνητα και τον τουρισμό. Τοπικοί βουλευτες και από ΝΔ κ ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάτι να πουν? Περιμένουμε να φύγει ο κοβιντ, αλλά αν αρχίσει τέτοια δουλειά και ο κοβιντ, θα φαίνεται αστείος γιατί ΚΑΠΟΙΑ στιγμή θα περάσει και αυτό, αλλά αν γίνουμε στόχος διακινητών θα καταστραφεί το brandname-βλέπε Λέσβος και τα ακινητα θα πάνε ΠΑΤΟ κ θα πέσει ΠΕΙΝΑ.

  4. Δεν είναι θέμα φασισμού/πατριωτισμού εδώ ούτε ΝΔ κ ΣΥΡΙΖΑ. Συνέλθετε! Τα Χανιά έχουν χρήμα λόγω τουρισμού. Οι άνθρωποι αυτοί είναι θύματα πολέμων κ φτώχειας αλλά ΕΑΝ αρχίσουν και έρχονται εδώ, ΑΠΛΑ θα καταστραφεί η οικονομία όπως έχει ήδη γίνει Λέσβο, Σαμο, Χίο και θα υποφέρουν και οι ίδιοι.

    Καλούμε Βολουδακδες, Ντορες, Διαγαλκες και Πολάκδές να μας πουν ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ και ποιό είναι το σχέδιο. Η Κρήτη είναι η βαριά βιομηχανία του τουρισμού. Εάν αυτό συνεχιστεί θα χαθούν επενδυσεις, ανάπτυξη, τα πάντα-δεν είναι ιδεολογικό το θέμα εδώ πέρα.

  5. Μμμ, κάπως έτσι άρχσε το έργο και στα νησιά ανοτολικά. Βλέπω τα airbnb απατα. Θα πάρουν τα πανω τους φοιτητές και δάσκαλοι που για να βρουν σπίτι κάνουν τάμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook