Δήλωση Βασίλη Διγαλάκη για τη νέα κατάληψη των κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλι

δήλωση-βασίλη-διγαλάκη-για-τη-νέα-κατά-1118775

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανακατάληψη των κτηρίων, ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, στον λόφο Καστέλι, μετά την απόφαση της Αστυνομίας να απομακρύνει τις δυνάμεις της από το σημείο, αποτελεί, ουσιαστικά, επιστροφή σε μία παράνομη και παρακμιακή κατάσταση, σε βάρος τόσο του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της πόλης μας, όσο και γενικότερα των Χανίων.

Μετά από μία περίοδο δεκαέξι ετών παγερής και φοβικής σιωπής και έπειτα από τους

τελευταίους εννέα μήνες ανέξοδης, υποκριτικής και εκ του ασφαλούς “φλυαρίας”, με

αποκορύφωμα τις τελευταίες εξελίξεις, είναι ξεκάθαρο ότι το δίλημμα δεν είναι “ξενοδοχείο ή κατάληψη”, ούτε “ξενοδοχείο ή δημόσιος χώρος”.

Το μεγάλο δίλημμα για τα Χανιά είναι αν σε αυτή τη “σύγκρουση” δύο “κόσμων” θα υπερισχύσουν οι δυνάμεις της στασιμότητας, της ιδεοληψίας, του λαϊκισμού, της υποκρισίας και των μικροπολιτικών συμφερόντων, οι οποίες ευθύνονται, σε μεγάλο βαθμό, για το αναπτυξιακό υστέρημα του τόπου μας ή οι δυνάμεις εκείνες που προτάσσουν, αποδεχόμενες και το όποιο πολιτικό κόστος, την κοινή λογική, την πρόοδο και την ευημερία του τόπου. Με γνώση, τόλμη και σθεναρές συγκρούσεις, όταν οι συνθήκες και το κοινό καλό το απαιτούν.

Οφείλουμε να είμαστε απολύτως συνεπείς στις αρχές και στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις αναφορικά με την αντιμετώπιση των παράνομων καταλήψεων δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, τον σεβασμό στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων και τη σταθερή προσήλωση σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες με το βλέμμα στο αύριο και όχι στο χθες».

zarpanews.gr

6 thoughts on “Δήλωση Βασίλη Διγαλάκη για τη νέα κατάληψη των κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλι

  1. Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η ανακατάληψη στον λόφο Καστέλι. Και αφού εμείς εδώ στα Χανιά δεν διαβάζουμε πουθενά για την παταγωδη αποτυχία των υπευθύνων, που μια χούφτα αεργων τους αιφνιδίασαν πάνω που κοιμόντουσαν τον ύπνο τον παχύ.
    Η πληροφορία ότι θα προβούν σε ανακατάληψη ήταν διαδεδομένη παντού. Παρόλα αυτά, κάτω από την μύτη των λαγωνικων που υποτίθεται θα τους παρακολουθούσαν, σκαρφάλωσαν από την έτερη είσοδο της κατάληψης, ανεμπόδιστα. Οι λοιποί, με το πάσο τους έκαναν την είσοδο τους από την κεντρική. Οι εντολές ήταν σαφής για το βράδυ, το πρωί προφανώς δεν σπουδαιολογισαν ότι θα ερχόταν τόσος κόσμος. Γιατί; Για να πετάξουν τόσο δημόσιο χρήμα στον δρόμο.
    * Πόσοι αστυνομικοί διατείθονταν 9 μήνες για την φύλαξη ιδιωτικής επιχείρησης;
    * Πόσα οχήματα της ελληνικής αστυνομίας;
    * Πόση ζημιά υπήρχε στον πολίτη που δεν είχε την αστυνόμευση που έχει υπολογιστεί , για την πόλη του; Για την αστυνόμευση που πληρώνει κάθε μέρα με τους φόρους του;
    * Είναι αλήθεια ότι με Μ.Ο. 5 αστυνομικούς κάθε μέρα, τα μεροκάματα τους πληρωμένα, μιλάμε για πάνω από 250.000€ διατεθειμένα σε ιδιωτική φύλαξη; Και αυτά τα λεφτά χάθηκαν μέσα σε μια μέρα, επειδή κάποιος υπεύθυνος, έκρινε ότι δεν θα γίνει «ντου»;
    * Ισχύει η αποζημίωση που θα δώσει η Ελληνική Πολιτεία στην Εβραϊκή επιχείρηση, εάν δεν παραδώσει το κτίσμα;
    * Κύριοι εισαγγελείς, πιστεύετε ότι πρέπει να καλέσετε κάποιους να δώσουν απολογία σε κάτι; Βρίσκετε κάτι που να μην ταιριάζει στην ιστορία;
    * Το καμάρι της Κρήτης μας , ο πρωθυπουργός της χώρας μας, τι έχει να πει που την ίδια του την πόλη την έχει αφήσει τόσα χρόνια στο έλεος του Θεού; Τα Χανιά έχουν γίνει μια παρετημενη…. ΒΑΛΙΤΣΑ γεμάτο από ιστορίες με ανέκδοτα.
    *Δεν έφυγε η αστυνομία. Αιφνιδιάστηκαν. Οι υπεύθυνοι. Υπάρχει βίντεο που δείχνει την αποχώρηση.

    Γιατί Βαπτίζεται διαφορετικά;

  2. Ελα Βασιλάκη, τα κουβαδακια και σε άλλη παραλια. Εναντια στα σχέδια σου εναντιωθηκε σχεδόν συσσωμη η κοινωνία των Χανίων. Εναντίον της ξενοδοχοποιησησης που εσυ σχεδιαζες όλοι οι φορείς της πολης τάχθηκαν κατά. Και τόσους μήνες δεν έχεις πει κουβέντα για το θέμα. Γιατί ήξερες ότι θα σε έκραζαν όλοι. Ξέρεις πολυ καλα επίσης ότι το κόμμα σου έχασε πολλα από το θέμα Λόφος Καστέλι. Τέλος μιλάς για αυτοδιοικητο των Πανεπιστημίων, αλλά όταν τα Πανεπιστήμια μίλαγαν για αυτοδιοικητο και τάχθηκαν κατά της πανεπιστημιακης αστυνομίας το ξεχασατε στο πρωην υπουργείο σου ε?
    Έτσι δεν είναι? Τέως Υφυπουργε? Τέως Πρυτανη? Και συντόμως Τέως βουλευτή?

  3. Όπως ακριβώς το λες. » Πόσοι αστυνομικοί διατείθονταν 9 μήνες για την φύλαξη ιδιωτικής επιχείρησης;
    * Πόσα οχήματα της ελληνικής αστυνομίας;
    * Πόση ζημιά υπήρχε στον πολίτη που δεν είχε την αστυνόμευση που έχει υπολογιστεί , για την πόλη του; Για την αστυνόμευση που πληρώνει κάθε μέρα με τους φόρους του;
    * Είναι αλήθεια ότι με Μ.Ο. 5 αστυνομικούς κάθε μέρα, τα μεροκάματα τους πληρωμένα, μιλάμε για πάνω από 250.000€ διατεθειμένα σε ιδιωτική φύλαξη; Και αυτά τα λεφτά χάθηκαν μέσα σε μια μέρα, επειδή κάποιος υπεύθυνος, έκρινε ότι δεν θα γίνει “ντου”;»
    Πληρώνουμε για τη φύλαξη ιδιωτικού χώρου!!!!! Υπέροχα!!!
    Αυτό είναι το θέμα και όχι η αποζημίωση. Ο επενδυτής όφειλε να ξέρει. Και αν δεν ήξερε, γιατί δεν ρώταγε; Είναι ποτέ δυνατόν Εβραίος επενδυτής και να μην ξέρει τί κάνει; Αλλά ποιος ξέρει τι του είχαν υποσχεθεί! Και ποιος ξέρει πόσοι και πόσα τσεπώσανε! Βρωμάει η δουλειά.

  4. Κύριε Διγαλακη στείλε τα Μάτ το κτίριο της Ρόζα νερά δεν ανήκει στους μπαχαλακιδες τα ναρκωτικά,, το κτίριο ανήκει στο πολυτεχνείο και το κάνει ότι θέλει… Διώξετε άμεσα από μέσα όλους τους μπαχαλακιδες της αριστεράς και τα ρεμάλια της αριστεράς

    1. Μέρα μεσημέρι φασιστακο 200 ατομα άνοιξαν ένα φρουρουμενο χώρο. Το ίδιο βράδυ πανω απο 500 άτομα βρέθηκαν στην αυλη. Με τα προσωπα τους, τα χαμόγελα τους και όχι πισω και κρυμμένοι από τα πληκτρολογια.
      Γιατί ένα από τα μεγάλα καλά που έχει προσφερει η Rosa Nera είναι ότι ΠΟΤΕ δε σήκωσαν κεφάλι οι νεοφασιστες στην πολη. Όπου άνοιγαν γραφεία τα φιλαράκια σου τα χρυσαυγιτακια ετρεμαν.
      Γιατι αυτό προσταζει η ιστορία του τόπου μας. Κρεμάλα στους φασίστες και λάκκους στους νεοναζί.

      1. Είσαι αμαπαλος ρεμάλι της αριστεράς δεν ξέρεις τι λες;;; Θες να είναι τσάμπα μέσα στο κτίριο τα ναρκωτικά οι μπαχαλακιδες τα ρεμάλια της αριστεράς φτάνει ποια με την επικυνδυνη αριστερά… Το κτίριο της Ρόζα νερά δεν ανήκει σε εσάς ανήκει στο πολυτεχνείο και το κάνει ότι θέλει για πχ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ…. Πρέπει να ξεβρωμισει και πάλι από εσάς αμεσα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook