Δήλωση Βάμβουκα για την έναρξη λειτουργίας του νέου κυττάρου της ΔΕΔΙΣΑ

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου κυττάρου της ΔΕΔΙΣΑ, ο πρώην δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Μια από τις μεγαλύτερες αγωνίες μου μόλις αναλάβαμε την διοίκηση του δήμου το 2014, ήταν να καταφέρουμε να ξεπαγώσουμε έγκαιρα τις διαδικασίες, για την δημιουργία του νέου χώρου υγειονομικής ταφής στην Κορακιά Ακρωτηρίου.

Αυτός ήταν μεταξύ άλλων ένας από τους λόγους που με οδήγησαν να αναλάβω την προεδρία της ΔΕΔΙΣΑ, διότι αν δεν λυνόταν το πρόβλημα,στα Χανιά θα ζούσαμε ένα νέο εφιάλτη όμοιο του Κουρουπητού.

Καταφέραμε να τρέξουμε τις διαδικασίες, να εντάξουμε το έργο σε πρόγραμμα χρηματοδότησης με 9,5 εκ. ευρώ και να το παραδώσουμε έτοιμο προς δημοπράτηση.
Τώρα αυτή την αγωνία διαδέχτηκε η ικανοποίηση, γιατί οι μεγάλες προσπάθειές μας οδήγησαν στην εκκίνηση της λειτουργίας του νέου χώρου απόρριψης, που ολοκληρώθηκε από την νέα διοίκηση της επιχείρησης.

Επί πλέον, ως διοίκηση καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την ανεξάρτητη λειτουργία της ΔΕΔΙΣΑ, κάτι που δεν ήταν καθόλου δεδομένο. Έ

τσι, σήμερα η ΔΕΔΙΣΑ, με προσπάθειες διαχρονικά πολλών δημοτικών αρχών,αποτελεί ένα πρότυπο λειτουργίας και διαχείρισης στερεών αποβλήτων για όλη την χώρα. Αποτελεί ένα παράδειγμα καλής πρακτικής, γιατί από μια περιοχή όνειδος στην διαχείρισητων στερεών αποβλήτων,γίναμε ένα πανελλήνιο πρότυπο που διαρκώς εξελίσσεται.’

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ