Αρναουτάκης για την Μάχη της Κρήτης: Οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες για την εδραίωση της ειρήνης και της ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

αρναουτάκης-για-την-μάχη-της-κρήτης-οφ-1700807

Συμπληρώθηκαν 82 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, στη διάρκεια της οποίας γράφτηκε ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Της περιόδου όπου η ανθρωπότητα γνώρισε την παράλογη βία, χωρίς όρια και σύνορα, με τίμημα τη ζωή δεκάδων εκατομμυρίων συνανθρώπων μας.

Σε δήλωσή του για την επέτειο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρει:

«Η φετινή επέτειος της Μάχης της Κρήτης, μας υπενθυμίζει το διαχρονικό χρέος των λαών για την υπεράσπιση των ιδανικών της Ελευθερίας, της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας, του Διεθνούς Δικαίου και των Δημοκρατικών Αξιών, για να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα για έναν κόσμο ειρήνης, συνεργασίας και προόδου.

Με δεδομένο, μάλιστα, το γεγονός ότι στην εποχή μας, η μία κρίση διαδέχεται την άλλη, οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες για την εδραίωση της ειρήνης και της ασφάλειας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε όλους τους αγωνιστές και τους ήρωες που στη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης, όταν ο Κρητικός ουρανός σκοτείνιασε από τα αλεξίπτωτα των Γερμανών, μετέφεραν στις πόλεις και τα χωριά μας, ύστερα από αιώνες, το «Μολών Λαβέ», και αντιστάθηκαν «ομηρικά» στο απάνθρωπο ιδεολόγημα του ναζισμού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook