Δικηγόρος Βαλυράκη: Υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας, σε δύο ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι στην πόρτα του ψαρά

δικηγόρος-βαλυράκη-υπάρχει-αυτόπτης-1168844

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη μιλάει  για επαγγελματία ψαρά που φέρεται να είχε φραστικό επεισόδιο με τον Σήφη Βαλυράκη και φέρεται να έριξε στο νερό το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έκανε στο ethnos.gr ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, Γιώργος Σπύρου, σχετικά με τις συνθήκες που προκάλεσαν τον θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως ο Σήφης Βαλυράκης είχε λογομαχία με επαγγελματία ψαρά της περιοχής.

Τόνισε, επίσης, πως η οικογένεια σηκώνει μεγάλη πίεση από το γεγονός ότι κάποιοι λοιδωρούν τη μνήμη του Σήφη Βαλυράκη, επειδή πήγε για ψάρεμα εν μέσω καραντίνας. «Ο Σήφης για χρόνια έκανε ψάρεμα με το φουσκωτό του και το ίδιο έκανε και αυτή τη φορά. Πήγε για να ψαρέψει με το ψαροντούφεκό του.

Από τα στοιχεία που έχω συλλέξει ο Σήφης είχε έντονη λογομαχία με επαγγελματία ψαρά. Λογομάχησε μαζί του σε έντονο επίπεδο. Υπάρχει αυτόπτης που είδε όλη τη σκηνή από απόσταση 500 μέτρων. Ο επαγγελματίας ψαράς άρχισε να περιφέρεται γύρω από το σκάφος κυκλικά και να εκφράζει επιθετική συμπεριφορά».

«Αδύνατον να έχει χτυπηθεί από την προπέλα του σκάφους του»

Ο Γιώργος Σπύρου είναι και ο ίδιος ιδιοκτήτης φουσκωτού και ψαροντουφεκάς και είπε: «Η συμπεριφορά του αυτή προκάλεσε την πτώση του Σήφη από το σκάφος και μάλιστα επειδή ο Σήφης είχε βάλει την πρόσω ταχύτητα για να τον αποφύγει το φουσκωτό συνέχισε να κινείται ευθεία γιατί είχε μικρή ταχύτητα και δεν μπορούσε λόγω του κυματισμού να πάει πιο γρήγορα.

Δεν είναι δυνατόν να τον χτύπησε η προπέλα του σκάφους του. Η πτώση του ήταν ανάλογη με αυτή των βατραχανθρώπων. Έφυγε δεξιά. Είναι αδύνατον να έχει χτυπηθεί από την δική του προπέλα».

«Σε δύο μέρες η ΕΛ.ΑΣ. στην πόρτα του ψαρά»

Ο έμπειρος νομικός Γιώργος Σπύρου, ο οποίος μάλιστα συνδεόταν για χρόνια με στενή φιλία με τον Σήφη Βαλυράκη έκανε ένα ακόμα βήμα στα λεγόμενά του στο ethnos.gr: «Είναι σίγουρο πως ο Σήφης έπεσε στη θάλασσα από τις επιθετικές κινήσεις που έκανε το αλιευτικό σκάφος που εμπλέκεται. Η Ερέτρια είναι μικρή, δεν είναι πολλοί οι επαγγελματίες ψαράδες και, όπως σας είπα, στα 500 μέτρα υπήρχε μάρτυρας που είδε τη λογομαχία. Εκτιμώ πως η Αστυνομία σε δύο μέρες το πολύ θα έχει βρεθεί στην πόρτα του εμπλεκόμενου στο επεισόδιο.

Προφανώς, ο επαγγελματίας, ο οποίος έκανε αυτούς τους κύκλους μάλλον δεν αντιλήφθηκε την πτώση. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ηθελημένα τον χτύπησε. Βλέποντας όμως το σκάφος του Σήφη να κινείται χωρίς επιβάτη είναι βέβαιο ότι κατάλαβε ότι προκάλεσε ένα ατύχημα. Ότι υπήρχε άνθρωπος στην θάλασσα. Και προφανώς θα είδε και τον Σήφη σε άσχημη κατάσταση αιμόφυρτο».

Οσο για τον αυτόπτη μάρτυρα είπε: «Ο αυτόπτης βλέποντας το συμβάν δεν μπόρεσε να υποθέσει εξαρχής ότι υπήρξε δυστύχημα. Είδε το σκάφος του Σήφη να φεύγει προς μια κατεύθυνση και το άλλο προς άλλη κατεύθυνση και υπέθεσε ότι έληξε το συμβάν. Μόλις είδε το βράδυ τις ειδήσεις κατάλαβε τι έχει γίνει και έσπευσε να καταθέσει.

Ξέρει τα χαρακτηριστικά του σκάφους. Είναι ένα αλιευτικό μέσου μήκους περίπου 8 μέτρα. Είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ο δράστης και τον καλώ να προσέλθει αυτόβουλα να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει τέλος στο μαρτύριο της οικογένειας».

6 thoughts on “Δικηγόρος Βαλυράκη: Υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας, σε δύο ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι στην πόρτα του ψαρά

  1. Όταν το κυνήγι και το ψάρεμα απαγορεύεται, ο εκλιπών, με το έτσι θέλω, πήρε το φουσκωτό του και πήγε να κάνει τη πλάκα του.
    Αν το έκανε κανένας άλλος πολίτης θα τον είχαν πάει αυτόφωρο.
    Παρόλα αυτά, κανένα κ@λοκαναλο δεν ανέφερε τίποτε…

  2. Προφανώς και παρανόμησε αλλά και τι να κάνουν τώρα οι αρχές; να του κόψουν πρόστιμο η να τον πάνε στο αυτόφωρο;

  3. Μην λες σαχλαμάρες αν πραγματικά είσαι φίλος του Βαλυράκη και δικηγόρος και εχεις και φουσκωτό ! Ακόμα και ένα 5χρονο παιδί ξέρει ότι την ευχέρεια και την ταχύτητα την έχει το φουσκωτό και όχι το καίκι ! Είναι τραγικό και κωμικό να λες ότι η χελώνα πήρε κυνήγι τον λαγό, τον στρίμωξε, τον έφερνε γύρω γύρω μέχρι που τον τελείωσε ! Έλεος ! Ποιός είναι ο λόγος που σπρώχνεις τέτοια σενάρια ? Ασφάλεια ισως ? Ποιός ξέρει ! Αλλά άλλο να θες να παίξεις ενα σενάριο για την ασφάλεια ας πούμε και άλλο να θες να ταΐσεις ένα λαό σανό ότι ο 80 χρόνος εξοντώθηκε από εχθρούς και όχι από …καρδιακή προσβολή, γεροντική άνοια, λιποθυμία, σύγχυση, κλπ κλπ ενώ έπαιζε τον Ζακ Κουστώ ! Ευχαριστω

  4. Αυτός ο δικηγόρος είναι χασοδικης που πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στην άλλη διάνοια της ελληνικής …….δημόσιογραφο-εισαγγελίας Πουαρώευαγγελατο ( αυτόν τόν συγκαμένο πού περπατάει σαν να τάχει κάνει ήδη πάνω του ), λέει λοιπόν ο χασοδικης : υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας στα 500 μέτρα που άκουσε που λογομαχούσανε αλλά δεν είναι μπόρεσε να δει κάτι να αναγνωρίσει το αλιευτικό. Πρώτον αν υπάρχει κάποιος που ακούει τι συζητάνε οι άνθρωποι στα 500 μέτρα να τον προσλάβω με 500 ευρώ τη μέρα, να ακούει @πο την καφετέρια που θα πίνει τον καφέ του τι λέει η στρίγγλα η πεθερά μου για μένα και αν σκοπεύει να μου γράψει τη μεζονέτα στη Γλυφάδα που μου έταξε να πάρω την κόρη της, να ακουει το διευθυντή μου οταν μιλάει στο τηλέφωνο για τις νυχτερινές περιπέτειες του να τον εκβιάσω ότι θα τα πω στη γυναίκα του να με διορίσει τομεάρχη στη δουλ3ια μου κλπ κλπ. Αν είναι δυνατόν να ακουει ο άνθρωπος τη συζήτηση αλλά να μη βλέπει το αλιευτικό. Επισης ο μακαρίτης με μια γκάζια θα είχε απομακρυνθεί τρία μίλια με το φουσκωτό πριν να ανοίξει και να πιάσει τη μισή ταχύτητα του το αλιευτικό. Αν πραγματικά υπήρχε αντιδικία με τον μακαρίτη σε τέτοιοι α ηλικία, με χειμώνα και μόνος στο φουσκωτό το καλύτερο θα ήταν να τον αφήσεις να πέσει στη θάλασσα αφού οι πιθανότητες σαν θαλασσινός είναι να μη βγει ζωντανός. Τον ….πάτησε λέει ο χασοδικης ο δικηγόρος τον Βαλυράκη το @λιευτικό και ο άλλος ο φελλός της δημόσιογραφίας συμφωνεί και δεν λέει κουβέντα. Μην μπείτε ξανά στη θάλασσα λοιπόν μη μας πατήσει κάνα καράβι. Σκέψου τι φελλοί έχουν γίνει οι …πρώτοι στην Ελλάδα για να καταλάβετε πως και γιατί πιάσαμε πάτο !

  5. Αρτέμη, εστιάζω στο ότι αυτοί οι άνθρωποι που μας λένε να μη παρανομουμε και μας βάζουν να πληρώσουμε φόρους, οι ίδιοι κάνουν όλες τις ατασθαλίες. Άνθρωποι που στον
    Τόπο τους δεν πρόσφεραν τίποτα, περνάνε καλά εις βάρος μας.
    Όσο για τα 500 μέτρα που λένε, τι ψέμα και αυτό. Ποτέ ακριβώς δε θα μάθουμε τι έγινε…

    1. Φυσικά και εξυπηρετούν εαυτούς είτε παρανομώντας (δηλ. μη τηρώντας επακριβώς τη νομοθεσία) είτε νομοθετώντας (δηλ. νομοθετώντας το συμφέρον τους). Αν πιαστούν ζητάνε ειλικρινή συγγνώμη και όλα καλά.
      Ολα αυτά επειδή απλά…μπορούν!
      (Εξυπακούεται οτι το 99,9999% του πληθυσμού αν ήταν στη θέση τους θα έκανε το ίδιο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook