Δικηγόρος 33χρονης: Είναι παντού καμένη, έχει πολλά τραύματα από το βιτριόλι

δικηγόρος-33χρονης-είναι-παντού-καμένη-1045339

«Πραγματικά, είναι παντού καμένη. Έχει πολλά εγκαύματα στο χέρι της και στο σώμα της. Είναι σε σοκ ακόμη και η ίδια και η οικογένειά της», δήλωσε στο OPEN TV ο δικηγόρος της 34χρονης, Απόστολος Λύτρας. Ο ίδιος τόνισε ότι οι γιατροί καταβάλλουν προσπάθειες για να γλιτώσουν την όρασή της από το ένα της μάτι.

Στο ερώτημα πού βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της δράστριας, υπογράμμισε ότι οι έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ. είναι σε πλήρη εξέλιξη. «Οι αστυνομικοί συλλέγουν υλικό από κάμερες διπλανών κτιρίων». Δεν απέκλεισε την επίθεση να μην την έκανε μόνο ένα άτομο αλλά να είχε δηλαδή και συνεργό, αλλά αυτό, όπως είπε, είναι κάτι που η Αστυνομία ερευνά.

«Έχει βαθιά εγκαύματα στο πρόσωπο, τον τράχηλο και τα χέρια. Το έγκαυμα στο πρόσωπο αφορά σχεδόν όλο το πρόσωπο και το αριστερό μάτι. Αυτή τη στιγμή είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι ότι δεν θα χαθεί το μάτι της αλλά ακόμη περιμένουμε. Παρακολουθείται σε τακτά χρονικά διαστήματα από οφθαλμίατρους», αναφέρει η διευθύντρια του Τμήματος Πλαστικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο, Μαρία Καλοφώνου, που πρόσθεσε ότι η 34χρονη που χειρουργείται, με το χειρουργείο αυτό να είναι το πρώτο μιας σειράς. Όπως τόνισε η διευθύντρια τμήματος πλαστικής του Θριάσιου, «στα θετικά είναι ότι δεν έχει καταπιεί ή εισπνεύσει οξύ».

Μιλώντας στο OPEN, ο πλαστικός χειρουργός Ανδρέας Φουστάνος, είπε ότι «οι βλάβες που προκαλεί το θειικό οξύ είναι πολύ μεγάλες».

«Με κοίταξε στα μάτια και μου πέταξε το υγρό»

Τον εφιάλτη που έζησε περιέγραψε η άτυχη 34χρονη στους αστυνομικούς. Η ίδια φέρεται να δήλωσε: «Με κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια μια μαυροφορεμένη γυναίκα, που εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου, ενώ ετοιμαζόμουν να μπω στο ασανσέρ και αμέσως μετά μου πέταξε καυστικό υγρό. Προσπαθώ να θυμηθώ εάν την γνώριζα από κάπου. Φορούσε χειρουργική μάσκα και ήταν καλυμμένα έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έκανε κακό».

Αυτή ήταν η σύντομη μαρτυρία της σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας που διερευνούν την υπόθεση. Υπενθυμίζεται πως η 34χρονη δέχτηκε επίθεση το πρωί της Πέμπτης έξω από το κτήριο όπου εργάζεται στη Θησέως στην Καλλιθέα. Η ίδια μεταφέρθηκε με αφόρητους πόνους σε ιδιωτική κλινική στο Νέο Φάληρο και στη συνέχεια στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν καταθέσει αρκετά πρόσωπα από το συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον της γυναίκας. «Σε αυτή την φάση προσπαθούμε να μικρύνουμε τον κύκλο των υπόπτων», σημείωσαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές. Η Αστυνομία έχει συγκεντρώσει και εξετάζει με μεγάλη προσοχή οπτικό υλικό, όχι μόνο από τις κάμερες ασφαλείας έξω από το κτήριο όπου έγινε η επίθεση, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα από τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία είναι μέσα στην εβδομάδα η δράστιδα να είχε επισκεφτεί και πάλι το χώρο, ώστε να προετοιμαστεί για τη μακάβρια επίθεση, έτσι οι αρχές ερευνούν οπτικοακουστικό υλικό και από τις προηγούμενες ημέρες. Τέλος, στο στόχαστρο της αστυνομίας έχουν μπει οι λογαριασμοί της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς επίσης και τα μηνύματα που έστελνε μέσω messenger

flash.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook