Δίκη Τοπαλούδη: Η Ελένη ήταν ζωντανή όταν την έριξαν στη θάλασσα, κατέθεσε ο ιατροδικαστής

δίκη-τοπαλούδη-η-ελένη-ήταν-ζωντανή-ότ-803887

Τις φρικτές συνθήκες θανάτου της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, ξεδίπλωσε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο ιατροδικαστικής Παν. Κοτρέτσος, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία στη σορό της αδικοχαμένης φοιτήτριας. «Η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν ρίχτηκε μέσα στο νερό. Ήταν λιπόθυμη», κατέθεσε ο μάρτυρας σημειώνοντας πως «ένας μη ειδικός βλέποντας την σε αυτή την κωματώδη κατάσταση πολύ εύκολα θα μπορούσε να πιστέψει ότι ήταν νεκρή».

Παρ’ όλα αυτά όπως επισήμανε, ο κ. Κοτρέτσος η νεαρή γυναίκα θα μπορούσε σήμερα να βρίσκεται στη ζωή, αν οι δυο, κατά τη δικογραφία νεαροί κατηγορούμενοι της υπόθεσης, την είχαν μεταφέρει στο νοσοκομείο, αντί να την ρίξουν στην βραχώδη ερημική παραλία της Ρόδου.

Στη συνέχεια ο ιατροδικαστής αναφέρθηκε στα χτυπήματα εντόπισε στο κεφάλι του θύματος, τα οποία «είναι βέβαιο ότι έγιναν εν ζωή».

Εισαγγελέας: Αυτό που είπε ο ένας εκ των κατηγορουμένων ότι όταν την είχαν μέσα στο φορτηγάκι, η κοπέλα τους ζήτησε να την πάνε στο νοσοκομείο, εκτιμάτε ότι έχει βάση;

Μάρτυρας: Το θεωρώ πολύ πιθανό. …Η κοπέλα είχε ελπίδες να ανακάμψει αν την είχαν πάει στο νοσοκομείο παρά τις βαρύτατες κακώσεις…

Εισαγγελέας: Αυτά τα ευρήματά σας συνηγορούν με την άποψη των κατηγορουμένων ότι το θύμα συναίνεσε σε σεξουαλική επαφή μαζί τους;

Μάρτυρας: Δεν υπάρχει συναίνεση στο θάνατο. Δεν δέχομαι το σεξ σαν πραγματικό κίνητρο για αυτές τις πράξεις. Είναι τόσο ακραία συμπεριφορά.

Ο κ. Κοτρέτσος μίλησε ακόμη και για τα σημάδια που εντόπισε στο λαιμό του θύματος, τα οποία όπως είπε, είναι συμβατά με προσπάθειες στραγγαλισμού της νεαρής φοιτήτριας. Σε μια τέτοια περίπτωση «η ασφυξία που νιώθει το θύμα είναι πολύ πιο έντονη από το να σε χαράξει κάποιος με ένα μαχαίρι», σημείωσε.

Η κατάθεση του ιατροδικαστή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική δεδομένου ότι οι δυο κατηγορούμενοι της υπόθεσης αρνούνται την κατηγορία του βιασμού (όπως και της ανθρωποκτονίας, ο 21χρονος Ροδίτης αποδέχεται μόνο απλή συνδρομή σε αυτή) και υποστηρίζουν ότι η φοιτήτρια είχε συναινέσει σε σεξουαλική επαφή μαζί τους.

«Κρυφοί άσσοι»

Κατά τη χθεσινή πάντως ακροαματική διαδικασία νωρίς το πρωί οι τόνοι ανέβηκαν στο δικαστήριο με αφορμή το αίτημα της υπεράσπισης να κληθεί και να καταθέσει στο δικαστήριο ο ψυχίατρος ο οποίος έχει συντάξει την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τους δυο κατηγορούμενους. Μάλιστα, όταν η υπεράσπιση του 21χρονου Ροδίτη ανέφερε πως διστάζει να προβάλει αυτοτελείς ισχυρισμούς του εντολέα της πριν ο ίδιος απολογηθεί, η εισαγγελέας της έδρας σημείωσε με νόημα πως χρέος των παραγόντων της δίκης είναι η συμβολή τους στην ανεύρεση της αλήθειας και ότι δεν μπορεί να υπάρχουν «κρυφοί άσοι» από τη υπεράσπιση και να τους εμφανίζει όποτε εκείνη κρίνει.

Πάντως, η πολιτική αγωγή συναίνεσε στην κλήτευση του ψυχιάτρου. «Το θέλουμε τώρα πιο πολύ εμείς. Λέει στις πραγματογνωμοσύνη του ότι προσποιούνται τους ψυχασθενείς…Εμείς θέλουμε να δείξουμε ποια είναι η πραγματικότητα» τόνισε η πολιτική αγωγή.

Η δίκη διεκόπη για τις 31 Ιανουαρίου.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook