Δίκη Γιακουμάκη: «Μόνος του μπήκε στην ντουλάπα – Η οικογένεια βλέπει φαντάσματα»

δίκη-γιακουμάκη-μόνος-του-μπήκε-στην-883338

Με τις αγορεύσεις συνηγόρων συνεχίστηκε η δίκη των εννέα Κρητικών για την υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η πρώτη δικηγόρος στην αγόρευσή της εστίασε στον δυναμισμό που είχε ο Βαγγέλης ώστε να αντιδρά σε οτιδήποτε τον ενοχλούσε, όπως είχαν επισημάνει στις καταθέσεις τους οι γονείς του και η αδερφή του.

Αμφισβήτησε το περιστατικό με τα μήλα λέγοντας πως και ο Βαγγέλης κρατούσε και εκείνος μήλο στα χέρια του σημειώνοντας πως το πέταγμα ενός μήλου δεν μπορεί να προκαλέσει σοβαρή σωματική βλάβη.

O συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων στη συνέχεια της αγόρευσής της, χαρακτήρισε αναξιόπιστη την κατάθεση του συμφοιτητή του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Νίκου Δαβρή, επικρίνοντας τις συχνές εμφανίσεις του σε πάνελ τηλεοπτικών εκπομπών λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Δαβρής έκανε λαμπρή καριέρα στα κανάλια λέγοντας ότι ξέρει τους κακούς, χωρίς να είναι παρών στα περιστατικά», είπε. Στην αγόρευσή της συνολικά αμφισβήτησε την επικινδυνότητα των περιστατικών του κατηγορητηρίου και προσπάθησε να τα υποβαθμίσει.

Ακολούθησε η αγόρευση μιας ακόμη συνηγόρου, η οποία αναφερόμενη στο περιστατικό με τη ντουλάπα το υποβάθμισε λέγοντας πως ο Βαγγέλης οικειοθελώς είχε μπει στη ντουλάπα και όχι δια της βίας, ενώ χαρακτήρισε το περιστατικό ως έναν «αστεϊσμό».

Την κατάθεση της εγκύου και πρώην συμφοιτήτριας του Βαγγέλη Γιακουμάκη σχολίασε η επόμενη συνήγορος στην αγόρευσή της, τονίζοντας ότι εκτός από ένα περιστατικό που όπως η ίδια είπε ήταν παρούσα, όλα τα υπόλοιπα τα άκουσε από φήμες .

«Άρα βρισκόμαστε εδώ από φήμες. Ο Βαγγέλης ήταν φίλος με τον εντολέα μου και δεν θα ήθελε να βρίσκεται σήμερα εδώ ο εντολέας μου», είπε χαρακτηριστικά.

«Γινόταν παιχνίδι πραγματικά, ίσως κάποιες φορές ξέφευγαν από την πλάκα όμως το συμμάζευαν», ανέφερε η συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων.

«Η οικογένεια Γιακουμάκη βλέπει φαντάσματα»

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ένας ακόμη συνήγορος, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως κάποιοι είδαν την υπόθεση αυτή ως ένα βήμα για τη δημοσιότητα, και αναρωτήθηκε «που ήταν αυτοί όταν ζούσαν στον ίδιο χώρο με τον Βαγγέλη;».

«Η οικογένεια πράγματι πρέπει να πάρει απαντήσεις. Εκφράζω τα συλλυπητήρια εκ μέρους του εντολέα μου. Η οικογένεια Γιακουμάκη όμως βλέπει “φαντάσματα”. Το ίδιο θα έκανα και εγώ στη θέση τους. Ξέρετε τι λένε στην Κρήτη; Tόσο άβουλος και έρμαιο των Κρητικών ήταν ο Βαγγέλης; Αυτό πρέπει να περάσουμε προς τα έξω; Έχει γίνει ρεζίλι η Κρήτη», τόνισε.

Αναφερόμενος στις λέξεις «καζούρα» και «πλάκα» επισήμανε πως τις λέξεις αυτές δεν τις λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, αλλά τις είχε αναφέρει στην κατάθεσή της η μητέρα του αείμνηστου Βαγγέλη .

«Επτά από τους εννέα είναι σήμερα κατηγορούμενοι γιατί αυτοενοχοποιήθηκαν, καθώς είπαν πως έκαναν πλάκες. Αν ήταν 23 περιστατικά επικίνδυνης σωματικής βλάβης ο παθών θα έπρεπε ή να ήταν ανάπηρος ή να είχε πεθάνει από αυτά.

Για ποιο λόγο ο Βαγγέλης να ανέχεται μια συνεχόμενη βίαιη συμπεριφορά; Ήταν αστεία, καζούρες, πειράγματα, ήθελαν να περάσουν καλά πειράζοντας ο ένας των άλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία διακόπηκε για την ερχόμενη Παρασκευή στις 10 το πρωί, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα πέσει η αυλαία στην πολύκροτη αυτή υπόθεση, με την απόφαση του δικαστηρίου.

Πηγή: epirus-tv-news

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook