Δίκη Φιλιππίδη: Αίτημα ακυρότητας από τον δικηγόρο της δεύτερης καταγγέλλουσας

δίκη-φιλιππίδη-αίτημα-ακυρότητας-από-1542101

Παρουσία των νέων μαρτύρων ηθοποιών που κλήθηκαν να καταθέσουν, της Ζέτας Μακρυπούλια – που κλήθηκε από το δικαστήριο -, του Τάσου Χαλκιά και της Ράνιας Σχίζα, που κλήθηκαν από την υπεράσπιση, συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ωστόσο, με την έναρξη της διαδικασίας, ο δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλλουσας έθεσε θέμα ακυρότητας της διαδικασίας λόγω της αντικατάστασης της μιας ένορκου την προηγούμενη φορά.

Ο δικηγόρος κ. Σαλούστρος ζήτησε να ακουστεί η θέση της εισαγγελέως της έδρας, αλλά και να επικοινωνήσει το δικαστήριο με το Υπουργείο Άμυνας προκειμένου να επιστρέψει στην έδρα η ένορκος.

«Ζήτω την επανεξέταση του θέματος και την ανάκληση της απόφασης με την οποία αποχώρησε η ένορκος και αντικαταστάθηκε από αναπληρωματικό. Δεν ακούστηκε η εισαγγελέας, ανακοινώθηκε η απόφαση από την πρόεδρο. Δεν τοποθετήθηκαν οι διάδικοι. Θεωρώ ότι υπάρχει ζήτημα απόλυτης ακυρότητας αυτής της αποχώρησης. Τα έγγραφα που διάβασα δείχνουν παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας σε εκκρεμή δίκη για να βρίσκεται στην εργασία της. Δεν είναι αυτό λόγος! Να παρεμβαίνει η εκτελεστική εξουσία στο δικαστήριο που δικάζει, χωρίς να παρέχει καμία διευκόλυνση κι ενώ επίκειται η ολοκλήρωση της δίκης. Θεωρώ ότι το δικαστήριο σας θα έπρεπε πριν απ’ όλα να διευθετήσει το ζήτημα. Είναι ανεπίτρεπτο να παρεμβαίνει το υπουργείο. Θα μπορούσαν κι άλλες υπηρεσίες να το κάνουν. Αν ζητήσει να φύγει και άλλος ένορκος θα αναβληθεί η δίκη. Αυτό είναι στέρηση του φυσικού δικαστή. Είναι παρέμβαση. Όλο αυτό το πράγματα γίνεται καταχρηστικά. Είναι θέμα και ηθικής και νομικής τάξης. Επιφυλάσσομαι να ασκήσω τα νόμιμα για την παρέμβαση αυτή. Η συγκεκριμένη ένορκος είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκτέλεση των καθηκόντων της…» τόνισε.

Η πλευρά της υπεράσπισης διαφώνησε με την τοποθέτηση εξηγώντας μεταξύ άλλων ότι αυτό θα «τίναζε την δίκη στον αέρα», ενώ η πρόεδρος της έδρας απάντησε: «Έχω μελετήσει άλλες αποφάσεις, ερμηνείες Σεβαστιδη και Μαργαρίτη, αλλά και στη δίκη του «ψευτογιατρού» έγινε αντικατάσταση ένορκου με το ίδιο τρόπο».

Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να προτείνει η εισαγγελέας.

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook