Δίκη Χρυσής Αυγής: Το δικαστήριο αποφασίζει για τις αναστολές – Πότε θα ανακοινωθεί ποιοι χρυσαυγίτες θα πάνε φυλακή

δίκη-χρυσής-αυγής-το-δικαστήριο-αποφα-1120121

Αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος για την τελική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το ποιοι καταδικασθέντες για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Στις 10 το πρωί συνεχίζονται ο δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης των πρώην βουλευτών με τις οποίες θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των τοποθετήσεων περί αναστολής. Στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να αποφασίσει σε ποιους θα δώσει την ευκαιρία να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι το δεύτερο βαθμό, ενδεχομένως με επιβολή περιοριστικών όρων για κάποιους, και για ποιους θα διατάξει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στο κελί. Η απόφαση αναμένεται αργά το βράδυ ή το πρωί της Τετάρτης.

Η σημερινή διαδικασία συνεχίζεται στον απόηχο της πρότασης της εισαγγελέως της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου. Παρά τις πολυετείς καθείρξεις που επέβαλε το δικαστήριο στους καταδικασθέντες για τις αιματηρές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου και τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μην οδηγηθεί κανείς στη φυλακή πλην του καθ’ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά. Είναι η ίδια εισαγγελέας που στο παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ της αθώωσης όλων από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και είχε χαρακτηρίσει «μεμονωμένα περιστατικά» τη δολοφονία Φύσσα και τις άλλες βίαιες επιθέσεις των Χρυσαυγιτών.

Η πρόταση της εισαγγελέως, παρότι δεν δεσμεύει το δικαστήριο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, οι οποίοι σε δηλώσεις τους εκτός της δικαστικής αίθουσας έκαναν λόγο για «εισαγγελέα υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής».

Η κριτική που άσκησαν έγινε αφορμή να προκληθεί ένταση μέσα στο δικαστήριο από συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε «πειθαρχικά παραπτώματα» των συναδέλφων τους και «προσβλητικά σχόλια», για να λάβουν την απάντηση από την πολιτική αγωγή «φέρτε και του Λαγού τη δήλωση», εννοώντας την επίθεση που εξαπέλυσε πριν από λίγες ημέρες ο καταδικασθείς Ευρωβουλευτής στους δικαστές καταθέτοντας αίτηση εξαίρεσης και υποστηρίζοντας ότι εκτελούν εντολές και μεροληπτούν εν αντιθέσει με την εισαγγελέα.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook