Δίκη Χρυσής Αυγής: Κασιδιάρης και Λαγός παραμένουν στη φυλακή – «Όχι» στις αιτήσεις αναστολής ποινών

δίκη-χρυσής-αυγής-κασιδιάρης-και-λαγό-1591496

Απορρίφθηκαν ομόφωνα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, οι αιτήσεις για αναστολή της εκτέλεσης της ποινής τους (13 χρόνια κάθειρξη έκαστος) που είχαν καταθέσει οι καταδικασμένοι Ηλίας Κασιδιάρης και ο Γιάννης Λαγός.

Στη συνέχεια στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό αποφασίστηκε από το δικαστήριο να κληθεί να καταθέσει και η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του μουσικού και σε πρώτο βαθμό. Η γυναίκα έχει καταθέσει μόνο στην Αστυνομία και στην Ανακρίτρια Πειραιά. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Ιανουαρίου.

Ένταση με τον Λαγό

Ομόφωνα απορρίφθηκε και η αίτηση εξαίρεσης που κατατέθηκε από την πλευρά του Γιάννη Λαγού κατά της εισαγγελέως του δικαστηρίου, Κυριακής Στεφανάτου. Η αίτηση κατατέθηκε γιατί η εισαγγελέας έκανε αναφορά «στην ιδεολογία του κατηγορουμένου» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, συνήγορος υπεράσπισης του Λαγού. «Καταθέσαμε αίτηση εξαίρεσης διότι δε δικάζεται κάποιος για την ιδεολογία του. Ο ναζισμός και ο εθνικοσοσιαλισμός δε δικάζονται στην Ελλάδα. Έπρεπε η εισαγγελέας να ασχοληθεί μόνο με την αξιόποινη πράξη. Το αν είσαι φασίστας ή ναζί δεν είναι αξιόποινη πράξη. Η εισαγγελέας εξέφρασε γνώμη εναντίον του ναζισμού συνεπώς είναι προκατειλημμένη…» είπε. Η ίδια η εισαγγελέας δήλωσε πως δεν αλλάζει λέξη από τα λεγόμενά της.

Από την πλευρά της η εισαγγελέας Ελένη Ράικου υποστήριξε την Στεφανάτου υπογραμμίζοντας ότι «η εισαγγελική λειτουργός διάβασε ένα χωρίο της πρωτόδικης απόφασης. Κατά συνέπεια δεν εξέφρασε προσωπική κρίση και το αίτημα εξαίρεσης πρέπει να απορριφθεί».

Ένταση επικράτησε όταν ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, είπε στο δικαστήριο: «Η αίτηση εξαίρεσης είναι προδήλως αβάσιμη. Θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι τάχα διώκονται για τις ιδέες του. Θέλει να δημιουργήσει την εντύπωση ο Λαγός ότι τάχα επέστρεψε στην Ελλάδα όταν την κοπάνησε», με τον καταδικασμένο Λαγό να φωνάζει «Τι λέει αυτός; Ήμουν στο εξωτερικό έξι μήνες όντας εκλεγμένος ευρωβουλευτής με 120 χιλιάδες ψήφους. Θα μπορούσα να μείνω στο εξωτερικό. Δεν το έκανα. Για να μην λέμε αηδίες».

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook