Δίκη Χρυσής Αυγής: «Και έξω από το νοσοκομείο να μαχαίρωναν τον Παύλο δεν θα σωνόταν» κατάθεσε ο Παναγιώτης Φύσσας

δίκη-χρυσής-αυγής-και-έξω-από-το-νοσοκ-1541575
Φωτογραφίες: EUROKINISSI

Για οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του παιδιού του, έκανε λόγο ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης, στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε και η Ειρήνη Φύσσα, αδερφή του μουσικού, η οποία ανέφερε πως «οι θύτες μας κοιτάνε με μίσος».

Ο Παναγιώτης Φύσσας αφού έκανε λόγο για ένα οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις όλων των συνηγόρων υπεράσπισης, αλλά και του Γιάννη Λαγού. Νωρίτερα και η Μάγδα Φύσσα αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που της έκαναν σχετικά με τα τραγούδια του Παύλου, λέγοντας: «Απολογείται ο γιος μου εδώ; Αυτά που ένιωθε τα έγραφε δεν σκότωνε. Όλες οι ενέργειες του ήταν προς όφελος της ανθρωπότητας και όχι προς το κακό. Υπερασπίζεστε έναν δολοφόνο».

Ο πατέρας του Παύλου, σημείωσε πως ο γιος του βρέθηκε σε λάθος μέρος χωρίς να το γνωρίζει. «Έπεσα να κοιμηθώ και στις 12:05 η νύφη μου με κάλεσε. Τρέχω στην Τσαλδάρη γιατί έχουν μαχαιρώσει το παιδί. Παίρνω το αμάξι, ήταν γύρω στα 200 μέτρα μακριά και βλέπω στα 100 μέτρα δυο μηχανάκια και ένα της αστυνομίας που είχαν κλείσει το δρόμο. Πήγα στο σημείο, δεν είχε κίνηση, είδα τον Παύλο πεσμένο με τα μάτια ανοιχτά, στο πεζοδρόμιο δεν είδα αίματα πολλά και είπα ευτυχώς. Της λέω της Χρύσας “τι έχει ο Παύλος;” και λέει “κουρασμένος είναι”. Πήγα στο αυτί του “Παύλο! Παύλο!” φώναξα. Ο αστυνομικός μου λέει “σηκωθείτε να κάνουμε τη δουλειά μας”. “Τώρα καθίκι ήρθες να κανείς τη δουλειά σου; Όταν σε παρακαλάγαμε δεν ερχόσουν” του είπε η Χρύσα. “Κάποιο λάθος κάνετε” της απάντησε. “Εσύ ήσουν!” είπε» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Όπως είπε, όταν πήγε στο νοσοκομείο: «Είδα τον γιατρό και με τα μάτια κατάλαβα ότι ο Παύλος είναι νεκρός. Τον ρώτησα αν άργησε ασθενοφόρο. Μου είπε “απ’ έξω να τον χτυπούσαν, πάλι δεν θα προλαβαίναμε. Το χτύπημα ήταν επαγγελματικό. Έστριψε το μαχαίρι». Ο Παναγιώτης Φύσσας δεν δέχθηκε ερωτήσεις από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής, καθώς «έχασε το παιδί του από τα ίδια του τα χέρια δεν θέλουμε να κάνουμε ερωτήσεις». Αντίθετα, ο Γιάννης Λαγός επέβαλε σειρά ερωτήσεων χωρίς να λάβει καμία απάντηση.

Παύλος Φύσσας: Είπαμε πως θα τα πούμε μετά και δεν τα είπαμε ποτέ

«Ήταν 17 Σεπτεμβρίου όταν είδα τον Παύλο τελευταία φορά. Χαιρετηθήκαμε και είπαμε θα του πούμε μετά. Δεν τα είπαμε ποτέ. Μετά τον είδα στο νεκροτομείο», είπε η Ειρήνη Φύσσα ξεκινώντας την κατάθεσή της. «Εννέα χρόνια τώρα έχουμε να διαχειριστούμε τόσα…Να είμαστε εδώ να νιώθουμε εμείς υπεύθυνοι. Οι θύτες να μας κοιτάνε με μίσος, να μας έχουν σκοτώσει τον άνθρωπο μας και να φοβόμαστε να βρούμε το δίκιο μας» εξήγησε και συνέχισε αναφερόμενη στα όσα έμαθε μέσα από τη φίλη του Παύλου Φύσσα, αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας. «Ο Παύλος δεν έτρεξε, έμεινε πίσω. Η Χρύσα πήγε στους αστυνομικούς να βοηθήσουν, τους επιτίθεται. Δεν έκανα κάτι η αστυνομία εκείνο το βράδυ. Απέφυγε. Το επόμενο που μου είπε η Χρύσα ήταν να έχει τον αδελφό μου στην αγκαλιά της» ανάφερε μεταξύ άλλων.

reader.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook