Δίκη Χρυσής Αυγής: Ισόβια για τον Ρουπακιά πρότεινε η Εισαγγελέας

δίκη-χρυσής-αυγής-ισόβια-για-τον-ρουπα-1119349

Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έλαβε το λόγο προκειμένου να προτείνει επί των ποινών, έχοντας ως οδηγό την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά που αναγνώρισε σε συνολικά 14 κατηγορούμενους.

Μετά την εισαγγελική λειτουργό ο λόγος δίνεται στην υπεράσπιση. Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων το δικαστήριο αφού διασκεφθεί θα ανακοινώσει την απόφαση του για το ύψος της ποινής ενός εκάστου κατηγορούμενου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πιθανολογείται πως η σημερινή διαδικασία θα εξαντληθεί με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης ώστε αύριο το δικαστήριο να ασχοληθεί και με το κρίσιμο ζήτημα του ποιοι από τους καταδικασθέντες θα λάβουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ποιοι δηλαδή θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης και αν και ποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Αν το δικαστήριο δεν χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση σε απόντα κατηγορούμενο, ο γραμματέας της έδρας θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία Εκτελέσεως Ποινών διατακτικό με απόσπασμα της απόφασης ώστε να διαβιβαστεί στην Αστυνομία και να μεριμνήσει για την σύλληψη του καταδικασθέντα.

Οι ποινές που θα προτείνει για όλους, η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου και θα αποφασίσουν στη συνέχεια οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών προσδιορίζονται σαφώς στο νέο Ποινικό Κώδικα και είναι βαριές, καθώς κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στο «διευθυντήριο» της Χρυσής Αυγής, στους πρώην βουλευτές της που έχουν κριθεί ένοχοι για «ένταξη σε εγκληματική οργάνωση», και βεβαίως στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, τους συνεργούς του στη δολοφονία αλλά και σε άλλα επιχειρησιακά στελέχη της ΧΑ που είχαν σημαντική συμμετοχή στις εγκληματικές δράσεις του ναζιστικού μορφώματος (επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες).

Με βάση τα παραπάνω δεν αποκλείεται έτσι να διευρυνθεί ο αριθμός εκείνων των καταδικασθέντων που κινδυνεύουν να οδηγηθούν στη φυλακή, εφόσον το δικαστήριο δεν χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση των ποινών.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά μόνο σε 4 πρώην βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν με της στάση τους και συγκεκριμένα στους Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Στάθη Μπούκουρα, (καλή συμπεριφορά μετά την πράξη) Νίκο Μίχο (ειλικρινή μεταμέλεια) και Μιχάλη Αβράμη-Αρβανίτη (σύννομο βίο), οι οποίοι όπως όλα δείχνουν θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης κατά την τελική κρίση των δικαστών.

Επίσης, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας σε ακόμη οκτώ καταδικασθέντες και σε δύο της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, οι οποίοι ενεπλάκησαν σε επιμέρους και περιφερειακές δράσεις της εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook