Δίκη Χρυσής Αυγής: «Εγώ μαχαίρωσα τον Φύσσα, είμαστε της ΧΑ, μην το πείτε πουθενά»

δίκη-χρυσής-αυγής-εγώ-μαχαίρωσα-τον-φ-1464213

«Μας είπε ‘εγώ τον μαχαίρωσα γιατί την έπεσε σε κάποιους δικούς μας’. Θεώρησα ότι ήταν οπαδικό. Λέω ‘ποιοι δικοί μας;’. Μου λέει ‘είμαστε της ΧΑ και μην το πείτε πουθενά’»!

Είναι λόγια του Αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ Νίκου Ντάφου, που συμμετείχε στη σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά, τη νύχτα που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.

Ο μάρτυρας εξετάστηκε σήμερα, Τετάρτη (1/2) στη δίκη των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας και περιέγραψε τη στιγμή της σύλληψης του Γιώργου Ρουπακιά στο σημείο της δολοφονίας, ενώ αποκάλυψε ότι συνάδελφος του, που κατέθεσε στη δίκη, δέχτηκε απειλές!

«Θα πονάνε τα γόνατά σου όταν έρθει χειμώνας»

Μάλιστα με την Πρόεδρο έγινε ο παρακάτω διάλογος:

Πρ: Έχετε απειληθεί;

Ντ: Εγώ όχι. Ο Κουρεντζής ναι. Βρήκε κάποιες φθορές στο αυτοκίνητό του, γρατζουνιές και τηλεφωνικές απειλές. «Θα πονάνε τα γόνατά σου όταν έρθει χειμώνας» του είπανε.

Πρ: Σχετιζόταν με την υπόθεση;

Ντ: Δεν γνωρίζω.

Πρ: Είπατε ότι συνέχιζε να δέχεται τηλεφωνήματα και κατά τη διάρκεια του δικαστηρίου;

Ντ: Ναι.

Στην κατάθεσή του, μεταξύ άλλων είπε:

«Μου υπέδειξαν ένα άτομο μέσα στο αυτοκίνητο, που ήταν ο Ρουπακιάς. Αριστερά και μπροστά ήταν ένα μαχαίρι. Δώσαμε εντολή να βγει ο Ρουπακιάς. Βγάλαμε σακούλα και γάντια για να συλλέξουμε το μαχαίρι. Φύγαμε με το άτομο για τη Λαμπράκη που ήταν το ΑΤ. Εξηγήσαμε στον Ρουπακιά πως συλλέξαμε το μαχαίρι και ότι αν έχει αποτυπώματα δικά του θα φανεί και να ομολογήσει. Μας είπε «εγώ τον μαχαίρωσα γιατί την έπεσε σε κάποιους δικούς μας». Θεώρησα ότι ήταν οπαδικό. Λέω «ποιοι δικοί μας;». Μου λέει «είμαστε της ΧΑ και μην το πείτε πουθενά». Ενημέρωσα ότι ομολόγησε ο δράστης και τον πήγαμε στο ΑΤ Κερατσινίου. Μετά από 20′ επιστρέψαμε στο σημείο. Ήταν ο επόπτης Πειραιά εκεί. Και συνεχίσαμε για αναζητήσεις. Μάθαμε ότι είχε πεθάνει ο Φύσσας. Δεν μας κάλεσε κάποιος και υποβάλαμε αναφορά».

Η στιχομυθία με τον Ρουπακιά

O μάρτυρας ήταν οδηγός περιπολικού εκείνο το βράδυ: «Ήμουν οδηγός περιπολικού εκείνο το βράδυ, είπε. Περίπου δώδεκα παρά πέντε λάβαμε σήμα να μεταβούμε σε ενίσχυση στην Τσαλδάρη. Σε περίπου 2-3 λεπτά φτάσαμε. Έκλεισα το ρεύμα της οδού».

Πρ: Ερχόσασταν από κάτω;

Ντ: Ναι, από Σαλαμίνος. Τα φώτα του αυτοκινήτου, ήταν σταθμευμένο αντίθετα, ήταν ανοιχτά και δεν μπορούσα να δω αν ήταν κάποιο άτομο. Ήταν 8 συνάδελφοι της ΔΙΑΣ και προσπαθούσαν να ελέγξουν τον χώρο. Ο συνοδηγός μου πήγε στον τραυματισμένο κι εγώ στους συναδέλφους. Μου υπέδειξαν ένα άτομο μέσα στο αυτοκίνητο, που ήταν ο Ρουπακιάς. Αριστερά και μπροστά ήταν ένα μαχαίρι. Δώσαμε εντολή να βγει ο Ρουπακιάς. Βγάλαμε σακούλα και γάντια για να συλλέξουμε το μαχαίρι. Φύγαμε με το άτομο για την Λαμπράκη που ήταν το ΑΤ. Εξηγήσαμε στον Ρουπακιά πως συλλέξαμε το μαχαίρι και ότι αν έχει αποτυπώματα δικά του θα φανεί και να ομολογήσει. Μας είπε «εγώ τον μαχαίρωσα γιατί την έπεσε σε κάποιους δικούς μας». Θεώρησα ότι ήταν οπαδικό. Λέω «ποιοι δικοί μας;». Μου λέει «είμαστε της ΧΑ και μην το πείτε πουθενά». Ενημέρωσα ότι ομολόγησε ο δράστης και τον πήγαμε στο ΑΤ Κερατσινίου. Μετά από 20′ επιστρέψαμε στο σημείο. Ήταν ο επόπτης Πειραιά εκεί. Και συνεχίσαμε για αναζητήσεις. Μάθαμε ότι είχε πεθάνει ο Φύσσας. Δεν μας κάλεσε κάποιος και υποβάλαμε αναφορά.

Πρ: Πώς έγινε η στιχομυθία, ξαναπείτε το.

Ντ: Μας είπε ότι «εγώ τον μαχαίρωσα γιατί την έπεσαν σε κάποιον δικό μας». Τον ρωτήσαμε «Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, τι;». «Όχι, είμαι της ΧΑ, είμαστε δικοί σας, και μην το πείτε πουθενά».

Πρ: Όταν λέτε, επιλήφθηκαν οι συνάδελφοί σας, τι έκαναν;

Ντ: Εξασφαλίζανε τον χώρο.

Πρ: Ο Ρουπακιάς ήταν μόνος του, τον είχαν αφήσει;

Ντ: Ήταν υπό επίβλεψη.

Πρ: Χειροπέδες ποιος έβαλε;

Ντ: ο Κουρεντζής, ο συνοδηγός.

Πρ: Άλλα άτομα της ΧΑ;

Ντ: Δεν είδαμε, είχανε φύγει.

Η επίθεση της Χρυσής Αυγής σε τζαμί στον Πειραιά

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε σε επίθεση της Χρυσής Αυγής σε Μουσουλμανικό τζαμί.

Είπε:

Πρ: Ξέρετε για βίαιες ενέργειες της ΧΑ;

Ντ: Έχω πάει σε περιστατικό σε ένα τζαμί στον Πειραιά. Ήταν αυτοσχέδιος μουσουλμανικός χώρος και είχαν δεχτεί επίθεση με αυτοσχέδια ρόπαλα κλπ, καπνογόνα. Βρήκαμε τον υπεύθυνο του χώρου και μας είπε ότι ήταν άτομα της ΧΑ.

Πρ: Από το Κέντρο τι ενημέρωση είχατε;

Ντ: Για συμπλοκή ατόμων.

Πρ: Λέτε για άτομα κοντοκουρεμένα κλπ.

Ντ: Δεν το θυμάμαι. Πάντως δεν είδαμε άτομα.

Πρ: Τι φορούσε ο Ρουπακιάς;

Ντ: Νομίζω μαύρη μπλούζα και τζιν.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή (3/2).

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook