Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δώστε του αναστολή για να φτιάχνει πεϊνιρλί» – Απίστευτες δικαιολογίες για να γλιτώσουν τη φυλακή

δίκη-χρυσής-αυγής-δώστε-του-αναστολή-1120746

Απίστευτες δικαιολογίες για να γλιτώσουν την φυλακή και να μείνουν έξω με αναστολή προβάλλουν οι καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή προκειμένου να μην μπουν στην φυλακή μέχρι να γίνει η δίκη σε δεύτερο βαθμό. Η υπεράσπιση των καταδικασθέντων για την υπόθεση της Χρυσης Αυγής έχει αρχίσει να υποβάλει τα αιτήματα για αναστολής εκτέλεσης της ποινής.

Το «παρών» δίνουν και σήμερα οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους κατηγορουμένους Δ. Αγριογιάννη και Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο (επίθεση σε βάρος Αιγύπτιων αλιεργατών) επιχειρηματολογώντας για το θεμα της αναστολής υποστήριξε: «Πως είναι δυνατόν σε αλλοδαπούς με μεγαλύτερη ποινή να δίνεται αναστολή. Εδώ έχουμε δυο Ελληνες με επτά χρόνια…».

Πρόσθεσε πως «Η Χρυση Αυγή δεν έχει ντε και καλά αρνητικό πρόσημο και δεν σημαίνει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή».

Στη συνέχεια υπέβαλαν αιτήματα προκειμένου να έχει η έφεση αναστέλλουσα δύναμη των καταδικασθέντων πρώην βουλευτών, Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και Μιχάλη Αρβανίτη.

Επισημαίνοντας πως «η μόνη δουλειά που ξέρει να κάνει ο Στάθης Μπούκουρας είναι να φτιάχνει πίτσες και πεϊνιρλί» η δικηγόρος του ζήτησε να έχει η έφεση του αναστέλλουσα δύναμη και να μην οδηγηθεί στις φυλακές.

«Μέχρι να ολοκληρωθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αν μπει φυλακή θα έχει εκτίσει την ποινή του», ανέφερε η κα Πανταζή. Μάλιστα, υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ήρθαν 13 μάρτυρες ανάμεσα τους και ένας Μητροπολίτης, οι οποίοι περιέγραψαν την σύννομη και ήσυχη ζωή που ζει ο Στάθης Μπούκουρας.

Η συνήγορος που εκπροσωπεί και τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο επικαλέστηκε και για τους δύο οικογενειακους λόγους επισημαίνοντας πως έχουν αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή και δεν είναι ούτε επικίνδυνοι ούτε ύποπτοι διάπραξης νέων αδικημάτων.

Η πλευρά του καταδικασθέντα Μιχάλη Αρβανίτη υποστήριξε ότι αν εκτελεστεί η ποινή που επιβλήθηκε στον εντολέα της τότε εκείνος θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς είναι 75 ετών.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook