Δίκη ΧΑ: Απολογήθηκε ο Μπούκουρας – «Το γλέντησα στη Χρυσή Αυγή, έζησα τη δεύτερη εφηβεία μου»

δίκη-χα-απολογήθηκε-ο-μπούκουρας-τ-941286

Για «πολιτική δίωξη με εντολή του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά» έκανε λόγο ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιος Μπούκουρας, που απολογήθηκε την Τρίτη το πρωί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ακολουθώντας την γραμμή υπεράσπισης των μελών του κόμματος, παρά την ανεξαρτητοποίησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα το 2014.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο Μπούκουρας δήλωσε απλός υποστηρικτής και όχι μέλος. «Η σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη και βουλευτές, ήταν καθαρά επιδερμική. Εγώ κοίταξα να πάρω το προσωνύμιο του βουλευτή Κορινθίας. Δεν είχαμε κοινά χαρακτηριστικά, στοιχεία και ενδιαφέροντα. Μόνο με τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο είχαμε κοινό ενδιαφέρον τη μουσική» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι οι άλλοτε συνάδελφοι του δεν του «συγχώρεσαν ποτέ την προέλευση από άλλο ιδεολογικό χώρο».

Τόνισε ότι δεν περίμενε να εκλεγεί λέγοντας πως ο ίδιος πολιτικά προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και όταν ανέλαβε ο Κώστας Σημίτης έχασε την πολιτική του στέγη.

«Έβγαλα τον καταπιεσμένο μου εαυτό»

Για περίοδο δεύτερης εφηβείας, έκανε λόγο περιγράφοντας την περίοδο συμμετοχής του στη Χρυσή Αυγή. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Στη Χρυσή Αυγή έζησα τη δεύτερη μου εφηβεία. Από μικρός επειδή στερήθηκα πράγματα λόγω της οικονομικής κατάστασης, στη Χρυσή Αυγή μου δόθηκε η ευκαιρία να βγάλω τον καταπιεσμένο μου εαυτό, το γλέντησα, τα ταξίδια, οι ομιλίες, το κρασάκι, το παρεάκι, την ιστορία την γράφουν οι παρέες κυρία Πρόεδρε. Πηγαίναμε ακούγαμε ανθρώπους, ανησυχίες, είχαμε γίνει σανίδα σωτηρίας».

«Ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω»

Επεσήμανε ότι εκείνη την περίοδο δεν υπέπεσε στην αντίληψη του κάποια έκνομη ενέργεια, ενώ όταν ρωτήθηκε για την δολοφονία Φύσσα, ο κατηγορούμενος έκανε λόγο «για μεγάλη αναστάτωση στην κοινοβουλευτική ομάδα», με αρκετά από τα μέλη της να αναφέρουν ότι επρόκειτο για «προβοκάτσια».

«Μετά τη δολοφονία δεν ήθελα να κυκλοφορήσω, φοβόμουν και ντρεπόμουν. Φοβόμουν αντίποινα και ντρεπόμουν γιατί ένας φερόμενος οπαδός της Χρυσής Αυγής είχε κάνει την ανθρωποκτονία», ανέφερε, σύμφωνα με το Newsbeast.

Πρόεδρος: Γιατί δεν φύγατε τότε και το κάνατε τέσσερις μήνες αργότερα όταν κληθήκατε σε απολογία;

Κατηγορούμενος: Βίωσα μια άδικη προφυλάκιση. Περίμενα να υπάρξει το ρεαλιστικό στοιχείο. Αποχώρησα όταν διάβασα τη δικογραφία. Ήμουν βουλευτής δεν μπορούσα να αποχωρήσω με φήμες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κατηγορούμενος είπε πως τα ναζιστικά σύμβολα τα έμαθε μέσα από τη δικογραφία ενώ αναφερόμενος στον ναζιστικό χαιρετισμό ταυτίστηκε με τη θέση που προέβαλε ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ο οποίος, όπως είπε νωρίτερα, είναι φίλος του. «Δεν είδα βουλευτές να χαιρετούν με αυτό τον τρόπο , με τον αρχαιοελληνικό χαιρετισμό αλλά είναι δικαίωμα του καθενός».

Πρόεδρος: Ποια η διαφορά;

Κατηγορούμενος: Γιατί να χαρίσουμε τα ελληνικά σύμβολα… Εγώ δεν τα υιοθετώ.

Πηγή:Έθνος, Newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook