Δίκη Άλκη Καμπανού: Την Τρίτη η αγόρευση της εισαγγελέως – Θα διαρκέσει 10 ώρες

δίκη-άλκη-καμπανού-την-τρίτη-η-αγόρευσ-1666225

Αύριο Τρίτη, 6η Ιουνίου, αναμένεται η εισαγγελική πρόταση στην πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, κατά τη διάρκεια «τυφλής» οπαδικής επίθεσης που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας έχει ήδη προαναγγείλει ότι η αγόρευσή της θα διαρκέσει τουλάχιστον δέκα ώρες.

Η αγόρευσή της ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Παρασκευή, αλλά αναβλήθηκε, καθώς επικαλέστηκε τον τεράστιο όγκο των πρακτικών της ακροαματικής διαδικασίας, που ξεπερνούν τις 2.000 σελίδες.

Τι υποστήριξε ο 12ος κατηγορούμενος

Η «αυλαία» των απολογιών έπεσε με τον 23χρονο οδηγό του τρίτου αυτοκινήτου που είχε συλληφθεί χρονικά τελευταίος, 14 μέρες μετά το φονικό περιστατικό, όταν παραδόθηκε αυτοβούλως στην Αστυνομία. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως δεν κατέβηκε καθόλου από το αυτοκίνητό του, παραμένοντας καθ’ όλη τη διάρκεια του επίδικου περιστατικού στη θέση του οδηγού.

Ξεκινώντας την απολογία του ο 12ος κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη Καμπανού. Όπως είπε, «μέσα από τη φυλακή προσπάθησα να μπω στη θέση της αδερφής του Άλκη» και συνέχισε λέγοντας πως «κανείς δεν μπορεί να φέρει το παιδί τους πίσω».

Όπως ισχυρίστηκε στην απολογία του ο ίδιος είχε ενδοιασμούς για το «εάν θα έπρεπε να πάω να τσακωθώ με κάποιους που δεν μου έκαναν τίποτα». Ωστόσο, δέχθηκε να μεταφέρει τρεις εκ των συγκατηγορουμένων του, όταν τον ρώτησε σχετικά ο φίλος του, 9ος κατηγορούμενος, με τον οποίο συνδέεται φιλικά από την εποχή των σπουδών του στην Αθήνα.

«Με ρώτησε εάν βάζω το αυτοκίνητο. Δυστυχώς δέχθηκα. Δεν ήθελα να φανώ δειλός. Δέχθηκα και φταίω. Πήγα κάτω στο αυτοκίνητο και τους περίμενα» είπε ο 23χρονος, πολιτικός μηχανικός. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, εκείνη την ώρα δεν είδε κάποιον να κρατάει όπλα, αφού νόμιζε ότι θα πήγαιναν να «μαλώσουν» με τα «χέρια». «Τα αντικείμενα τα είδα όταν αποβιβάστηκαν από το αυτοκίνητο» σημείωσε και πρόσθεσε ότι στη θέα των όπλων αγχώθηκε και τρόμαξε.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook