Δίκη Άλκη: Δεν πιστεύει την ομολογία ο εισαγγελέας – «Έχετε πέσει σε αντιφάσεις»

δίκη-άλκη-δεν-πιστεύει-την-ομολογία-ο-ε-1405657

Με τις ερωτήσεις της εισαγγελέως προς τον δεύτερο κατηγορούμενο συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των φίλων του, η οποία την στιγμή που έλαβε τον λόγο είπε «κύριε κατηγορούμενε εγώ δεν μπορώ να σας πιστέψω, όλα αυτά που έχω μπροστά στα χαρτιά μου, αντικρούουν αυτά που είπατε».

Νωρίτερα, ο δεύτερος κατηγορούμενος κατά την διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ομολόγησε πως αυτός χτύπησε τον Άλκη στην μηριαία αρτηρία, γεγονός το οποίο επανέλαβε αρκετές φορές, ενώ συγκεκριμένα τόνισε πως «είμαι σίγουρος ότι τον χτύπησα εγώ».

«Μου κάνει εντύπωση να μην ξέρετε τι έγινε» επεσήμανε η εισαγγελέας της έδρας, προσθέτοντας πως προτού την φονική επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου, είχαν προηγηθεί δύο οπαδικα επεισόδια στο Παλατάκι όπως και στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. «Ξαναπείτε μας πώς καταλάβατε ότι υπήρχαν οργανωμένοι οπαδοί, αυτός ο κάποιος που στείλατε να δει τι γίνεται στην Χαριλάου, ποιον ενημέρωσε τελικά;» ρώτησε η εισαγγελέας, με τον κατηγορούμενο να απαντά πως δεν γνωρίζει και δεν θυμάται, ενώ όταν τον ρώτησε γιατί θεωρήθηκε “περίεργη” (σ.σ. όπως χαρακτήρισε ο κατηγορούμενος στην απολογία του) την πεντάδα, την παρέα του Άλκη, ο ίδιος απάντησε πως «απλώς καταλάβαμε ότι ήταν οπαδοί του Άρη», με την εισαγγελέα να του απαντά «άρα ήταν η πεντάδα που ψάχνατε, δεν ήταν κάτι περίεργο».

Στη συνέχεια, η εισαγγελέας ρώτησε τον δεύτερο κατηγορούμενο, τον λόγο που, εφόσον, όπως ισχυρίζεται, οι δράστες πήγαν να κυνηγήσουν, να τραμπουκίσουν, να βρίσουν και να χτυπήσουν, γιατί τελικά είχαν μαζί τους όλα τα όπλα. «Τα είχαμε γιατί ξέραμε πως και οι αντίπαλοι θα έχουν όπλα, τα είχαμε για να αμυνθούμε» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος.

«Φανταζόμουν πως θα μου απαντήσετε κάτι τέτοιο. Γιατί εφόσον τα έχετε για άμυνα, και ενώ κάνετε μια ερώτηση από απόσταση ασφαλείας (σ.σ. τι ομάδα είστε;), είχατε αυτά τα αντικείμενα μαζί σας;» ρώτησε πιο συγκεκριμένα, με τον κατηγορούμενο να μην απαντά και απλώς να την κοιτάει.

Παράλληλα, η εισαγγελέας στάθηκε στην περιγραφή που έδωσε ο δεύτερος κατηγορούμενος για το μαχαίρι που χρησιμοποίησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Άλκη όπως και τον Άγγελο, όπως και τόνισε πως κατά την διάρκεια της σημερινής απολογίας του, έχει αναιρέσει πολλά γεγονότα από όσα είχε αναφέρει όταν απολογήθηκε στην ανακρίτρια. «Διαφορετικά πράγματα είπατε στην αστυνομία, διαφορετικά στην ανακρίτρια, και διαφορετικά τώρα. Έχουμε διαφορετικές ιστορίες, τελικά τι να πιστέψουμε;

«Μας περιγράψατε το μαχαίρι που είχατε μαζί σας, ενώ έχετε δει τα ρούχα που φορούσε ο Άλκης. Από κάποιους μάρτυρες που κατέθεσαν κατά την διάρκεια της δίκης, ακούστηκε πως αυτό το αντικείμενο μπορεί να είναι παγοκόφτης ή κατσαβίδι. Εσείς εκείνη την στιγμή, όταν το ανέφεραν οι ιατροδικαστές, γιατί δεν είπατε πως όλα αυτά είναι λάθος; Γιατί δεν είπατε ότι το όπλο που περιέγραφαν είναι λάθος; Πώς γίνεται λοιπόν να υπάρχουν τα κοψίματα, τα χτυπήματα, αλλά και αυτό το μαχαίρι κουζίνας να διαπέρασε το ρούχο; Όπως επίσης δεν βγαίνουν και αριθμητικά τα χτυπήματα, σύμφωνα με τις υπόλοιπες καταθέσεις. Που ήταν τελικά ο Άλκης; Πότε έγιναν τα χτυπήματα;». Σε όλα αυτά ο κατηγορούμενος το μόνο που απάντησε είναι πως τα χτυπήματα έγιναν έτσι στον Άλκη, επειδή μάλλον θα κουνήθηκε ή την ώρα που έτρεχε. Είμαι σίγουρος ότι χτύπησα εγώ τον Άλκη».

Σχετικά με τις αντιφάσεις που εντοπίζει η εισαγγελέας κάνοντας ερωτήσεις προς τον κατηγορούμενο, ο ίδιος πολλές φορές είπε «συγγνώμη, δεν ξέρω γιατί έλεγα κάποια πράγματα στην ανακρίτρια. Σήμερα λέω την αλήθεια».

Προτού ολοκληρωθεί η απολογία του, ο ίδιος ανέφερε πως «θέλω και πρέπει να τιμωρηθώ για αυτό που έχω κάνει. Η οικογένειά μου εξακολουθεί να με στηρίζει και να με αγαπάει, απλώς η οικογένεια του Άλκη πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Είμαι έτοιμος να τιμωρηθώ για ότι έχω κάνει. Δεν είχα στο μυαλό μου να σκεφτώ γιατί το έκανα. Συγγνώμη για όλα. Αυτή είναι η αλήθεια».

Η εισαγγελέας από την πλευρά της τόνισε πως αυτή είναι η δική του αλήθεια και τον ρώτησε εάν έχει ακούσει ποτέ την φράση “εξιλαστήριο θύμα”, με τον κατηγορούμενο να τονίζει πως «πιστεύω ότι μόνο εγώ ευθύνομαι».

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που κάποιος από τους δώδεκα κατηγορούμενους, ισχυρίζεται πως χτύπησε τον Άλκη εκείνη την μοιραία νύχτα.

Η δίκη διεκόπη για την Πέμπτη 4 Μαίου.

thesstoday.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook