Δικαστικοί υπάλληλοι σε απόγνωση στα Χανιά: Παίρνουν δικόγραφα σε τσάντες του σούπερ μάρκετ για να συνεχίσουν τη δουλειά απ’ το σπίτι

δικαστικοί-υπάλληλοι-σε-απόγνωση-στα-1577346

Σε σωματική και ψυχική εξόντωση έχουν οδηγηθεί οι δικαστικοί υπάλληλοι στα Χανιά λόγω της δραματικής υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών. Για το θέμα, μίλησε στο ZAPRA RADIO 89,6 και την Φανή Νικηφοράκη, ο πρόεδρος του συλλόγου τους, Νίκος Περουλάκης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «στο Ειρηνοδικείο από 13 οργανικές έχουν μείνει έξι υπάλληλοι και ο ένας έχει αναρρωτική: Πέντε γραμματείς για 11 δικαστές» ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση στην Εισαγγελία και στο Πρωτοδικείο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις και λάθη λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας, όπως ανέφερε.

«Η λειτουργία των δικαστηρίων έχει αφεθεί στον αυτόματο» τόνισε ο κ. Περουλάκης σημειώνοντας ότι εδώ και πάνω από 10 χρόνια γίνονται μόνο συνταξιοδοτήσεις και καμία πρόσληψη.

«Απλήρωτες υπερωρίες. Έδρες που τελειώνουν 10 και 11 τα μεσάνυχτα. Τσάντες του σούπερ μάρκετ με δικόγραφα που φεύγουν το μεσημέρι για να πάνε να συνεχίσουν οι συνάδελφοι στα σπίτια τους. Σαββατοκύριακα που μπορεί να δείτε ανοιχτά γραφεία να δουλεύει ο κόσμος. τόνισε, σημειώνοντας πως όλα αυτά «είναι θέμα φιλότιμου των εργαζόμενων αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Είμαστε εξαντλημένοι και σωματικά και ψυχικά, όλοι οι συνάδελφοι»

Παράλληλα, άλυτο παραμένει και το κτηριακό πρόβλημα: «Σε λίγο οι φάκελοι θα είναι πάνω από το κεφάλι μας. (…) Μπορεί να ζητάμε προσωπικό αλλά και να έρθουν άτομα δεν έχουμε πού να τους βάλουμε» τόνισε ο κ. Περουλάκης.

«Έχουμε φτάσει σε απόγνωση. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι τα Χριστούγεννα. Για τις μέρες και τις ώρες θα βγει άλλο δελτίο να ενημερωθεί και ο κόσμος.» είπε κλείνοντας.

zarpanews.gr

One thought on “Δικαστικοί υπάλληλοι σε απόγνωση στα Χανιά: Παίρνουν δικόγραφα σε τσάντες του σούπερ μάρκετ για να συνεχίσουν τη δουλειά απ’ το σπίτι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook