Δικαστική απόφαση «σταθμός» για την ΔΕΥΑΧ: Της επιστρέφουν 3,9 εκ. ευρώ από φόρους που είχαν επιβληθεί παράνομα

δικαστική-απόφαση-σταθμός-για-την-δ-1658683

Μια σημαντική δικαστική δικαίωση που οδηγεί σε επιστροφή 3,9 εκ. ευρώ στα ταμεία της, πέτυχε η ΔΕΥΑΧ του Δήμου Χανίων, με μια απόφαση «σταθμό» που δεν έχει προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά της Ελλάδος.

Το ποσό, αφορά φορολογία εισοδήματος για τα κέρδη της επιχείρησης, κατά τα έτη 2012 έως και 2014 που είχε παράνομα επιβληθεί και εισπραχθεί όπως έκρινε η ελληνική δικαιοσύνη.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σημειώνει πως πρόκειται για μια πρωτότυπη νομική απόφαση, η οποία παράγει νομολογία σε πανελλαδικό επίπεδο, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του στον δικηγόρο που χειρίστηκε την υπόθεση, Χαράλαμπο Ζολινδάκη, για την πρωτότυπη νομική του σκέψη.

«Ήταν μια άδικη διαδικασία του κράτους, εμείς τολμήσαμε και προσφύγαμε εναντίον της και παίρνουμε αυτό που πρέπει» σημειώνει σχετικά ο πρώην Δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας που κάνει λόγο για μια δικαίωση της επιχείρησης: «Είπαμε, όχι δεν υποκύψουμε και προσφύγαμε κατά αυτής της απόφασης, η ΔΕΥΑΧ δικαιώθηκε και τα χρήματα θα επιστραφούν στα ταμεία» σημειώνει.

Από τη μεριά της η δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Νίκη Αποστολάκη, τονίζει:

«Είναι πρωτότυπη νομολογία, δεν υπάρχει νομολογία σε όλη την Ελλάδα. Η ΔΕΥΑΧ έχει καταβάλει αυτά τα χρήματα, όποτε αφενός μιλάμε για ένα ποσό που θα επιστραφεί αλλά και αφετέρου δεν θα αντιμετωπίζεται πλέον με τον τρόπο αυτό η ΔΕΥΑΧ από την φορολογική Αρχή».

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Ζολινδάκη, η συγκεκριμένη απόφαση, αφενός ανοίγει τον δρόμο των προσφυγών και σε άλλες δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης της χώρας ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ανάχωμα απέναντι στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook