Διήμερο Βατερλό Μητσοτάκη με Ικαρία, Λιγνάδη και εστίαση

διήμερο-βατερλό-μητσοτάκη-με-ικαρία-λ-1174976

Η τριπλή αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για την Ικαρία, την εστίαση και την παραίτηση Λιγνάδη

Αν και το θέμα που μονοπώλησε την ειδησεογραφία το τελευταίο σαρανταοχτάωρο ήταν το «γλέντι» του Πρωθυπουργού με 40 άτομα στην Ικαρία, το Σαββατοκύριακο δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το κυβερνητικό επιτελείο.

Το πρωτοφανές αλαλούμ από το πρωί του Σαββάτου με το take away στο ήδη εκρηκτικό πεδίο της εστίασης άνοιξε την αυλαία ενός νέου κύκλου ραγδαίας φθοράς και αρρυθμιών του κυβερνητικού σχήματος, σύμφωνα με την αποτίμηση που κάνει η Κουμουνδούρου.

Αν και το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει δυσφορία, κάνοντας λόγο για «ατυχείς χειρισμούς» από την πλευρά του Υπουργού Ανάπτυξης, η κριτική τόσο των ανθρώπων της εστίασης όσο και σύσσωμης της αντιπολίτευσης επικεντρώνεται στο ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η προγραμματισμένη για την Τετάρτη πανελλαδική παράσταση διαμαρτυρίας ενός κλάδου με συνολικά 500.000 εργαζόμενους και καταστηματάρχες αποτελεί μία πληγή για τον κ. Μητσοτάκη, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει να επουλώσει.

Χαρακτηριστικό είναι το μπαράζ ανακοινώσεων με αφορμή την «επαναδιατύπωση ανεπαρκών μέτρων από τον κ. Μητσοτάκη» και η υιοθέτηση προτάσεων όπως η ρύθμιση χρεών της πανδημίας με κούρεμα οφειλής και η μετατροπή του συνόλου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση, που έχουν διατυπωθεί από την Ομοσπονδία της εστίασης.

«Ανεμελιά» και στην Ικαρία

Και αν η εστίαση, που μετά από έξι μήνες λουκέτου αποτελεί μία οικονομική και κοινωνική απασφαλισμένη χειροβομβίδα, επιφυλάσσει και άλλα επεισόδια, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εντείνει το φλερτ στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, στην Κουμουνδούρου επικρατεί ικανοποίηση για την εξέλιξη στο «ικαριώτικο γλέντι» που μονοπώλησε το ενδιαφέρον το διήμερο.

Και αυτό, διότι παρά τις επίμονες προσπάθειες υποβάθμισης του θέματος τόσο από το πρωθυπουργικό γραφείο όσο και από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, εν τέλει το σαρανταμελές τραπέζι στον Εύδηλο της Ικαρίας παρουσία και του κ. Μητσοτάκη κατάφερε να «σπάσει» τα μιντιακά στεγανά μέσω των social media, αναγκάζοντας και τα κανάλια να ακολουθήσουν την ατζέντα αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης να συμπαραταχθούν πίσω από την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για πρωτοφανή αλαζονεία, δεδομένου ότι «για δεύτερη φορά, μετά την Πάρνηθα, ο κ. Μητσοτάκης παραβιάζει τα περιοριστικά μέτρα τα οποία ο ίδιος αποφασίζει και ανακοινώνει για τους πολίτες». Το timing του «κορoνοπάρτι» της Ικαρίας λίγες μόλις ώρες μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών μετά τις 6 το απόγευμα, μέτρο που ήδη κατέγραψε αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα αφού προκάλεσε πρωτοφανή συνωστισμό και ατελείωτες ουρές σε σούπερ μάρκετ, εκτιμάται από την Κουμουνδούρου πως ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Χαρακτηριστική ήταν η αμήχανη απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος μετά από μιάμιση μέρα πήρε θέση για τις καταγγελίες σύσσωμης της αντιπολίτευσης, με την απάντηση από τα χείλη της αντιπολίτευσης να συμπυκνώνεται στη λογική του «αλαζόνα Πρωθυπουργού»: «Ο κ. Ταραντίλης θα μπορούσε αντί για ακατανόητη έκθεση ιδεών να παραδεχθεί το απλό, ότι δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης και οι φίλοι του είναι υπεράνω μέτρων και περιορισμών».

ΣΥΡΙΖΑ: Υπόλογη η Μενδώνη για Λιγνάδη

Την ίδια ώρα, αυτό που επί εβδομάδες περιφερόταν στα πολιτικά και δημοσιογραφικά ως πληροφορίες έγινε πραγματικότητα με την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, κ. Λιγνάδη.

Θρυαλλίδα εξελίξεων κατά τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε η ανατριχιαστική ανώνυμη καταγγελία βιασμού νεαρού ηθοποιού από «γνωστό σκηνοθέτη», παρά το γεγονός πως ο δράστης δεν κατονομάζεται. Στην Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν πως ο κ. Λιγνάδης αποτελεί προσωπική επιλογή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη και καταλογίζουν «επιχείρηση συγκάλυψης» στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και την κα Μενδώνη, η οποία πριν λίγες μέρες διέψευδε τα περί παραίτησης.

Σε κάθε περίπτωση, το σίριαλ Λιγνάδη εκτιμάται ότι θα έχει πολλά ακόμα επεισόδια, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κλιμακώνει την κριτική του στην κ. Μενδώνη και το αίτημα πλέον για παραίτησή της για το σκάνδαλο να βρίσκεται προ των πυλών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook