Διγαλάκης: Πολύτιμος εταίρος το Μ.Α.Ι.Χ. στον στρατηγικό στόχο «Study in Crete»

διγαλάκης-πολύτιμος-εταίρος-το-μ-α-ι-χ-1190521

Ο στρατηγικός στόχος ανάδειξης της Κρήτης ως εκπαιδευτικού και ερευνητικού προορισμού («StudyinCrete») και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης με τον γενικό διευθυντή Δρ Γιώργο Μπαουράκη και στελέχη του Μ.Α.Ι.Χ.

Ο κ. Διγαλάκης παρουσίασε στον κ. Μπαουράκη τα βασικά σημεία της πρότασής του και αναφέρθηκε στις επαφές που είχε ήδη για το ζήτημα αυτό, μέσω τηλεδιάσκεψης, τόσο με τις πρυτανικές Αρχές των τριών ΑΕΙ της Κρήτης (Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο), όσο και με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΙΤΕ, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νεκτάριο Ταβερναράκη.

Ο διευθυντής του Μ.Α.Ι.Χ. κ. Μπαουράκης παρουσίασε εν συντομία τις δράσεις του Ινστιτούτου και συνεχάρη τον κ. Διγαλάκη για την πρωτοβουλία του αυτή να καταστήσει την Κρήτη πόλο έλξης επιστημόνων, δημιουργώντας έτσι μια νέα αναπτυξιακή προοπτική για το νησί.

Ο Βουλευτής Χανίων μίλησε με πολύ θετικά λόγια για το εξαιρετικό διεθνές εκπαιδευτικό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει εδώ και πολλά χρόνια το Μ.Α.Ι.Χ., για ακαδημαϊκούς, ερευνητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές, μέσα από τον συνδυασμό οργανωμένων δράσεων εκπαίδευσης, έρευνας και δικτύωσης.

Τόνισε, δε, την εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει διαχρονικά το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, όπου ο μέσος αριθμός των φοιτητών που συμμετέχουν στα πέντε μεταπτυχιακά του προγράμματα είναι περίπου 150 και προέρχονται από 18 διαφορετικές χώρες, ενώ ο μέσος αριθμός των επισκεπτών – καθηγητών διεθνούς φήμης που συμμετέχουν στα προγράμματά του είναι περίπου 120. Μεγάλος αριθμός (περίπου 350) αποφοίτων του Ινστιτούτου διδάσκουν σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ ετησίως στα συνέδρια που οργανώνει το Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μ.Α.Ι.Χ. συμμετέχουν περισσότεροι από 4.000 επιστήμονες διεθνούς κύρους.

Καταλήγοντας, ο κ. Διγαλάκης επισήμανε ότι το Μ.Α.Ι.Χ. έχει μία εμβληματική εξωστρεφή παρουσία, η οποία, σε συνδυασμό με την επί σειρά ετών επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+, ακόμη και εν μέσω της πανδημίας, το καθιστά αναπόσπαστο εταίρο για την επίτευξη του στρατηγικού στόχου «StudyinCrete».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook