Διγαλάκης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε τις απόψεις μου στο πρόγραμμα της ΝΔ για την παιδεία

διγαλάκης-ο-κυριάκος-μητσοτάκης-ζήτη-886654

Την συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ζήτησε ο Βασίλης Διγαλάκης ο οποίος βρέθηκε στο στούντιο του SUPER FM 89.6, όπου αποκάλυψε οτι, κατόπιν έκκλησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, συμμετείχε στην επεξεργασία του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία.

Ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει μια ενδεχόμενη υπουργοποίησή του σε ενδεχόμενη επικράτηση του κόμματος στις εκλογές.

Ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, εξέφρασε την βεβαιότητά του μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζονται όμως οτι ο κόσμος πρέπει να πάει να ψηφίσει: «Ας πάμε να ψηφίσουμε νωρίς το πρωί και μετά να κάνουμε οτιδήποτε άλλο.»

Δεν θα είναι εύκολη διαδικασία οι εκλογές. Υπήρξε μια μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές του Μαΐου, όπου εκφράστηκε η βούληση του λαού, όμως θα εκφραστεί ξανά την Κυριακή και θα έχουμε νίκη ξανά, που θα οδηγήσει σε αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. »
Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, τις χαρακτήρισε απλά ως «επιστημονικό εργαλείο για αξιολόγηση και όχι για να επηρεαστούν τις εξελίξεις.»

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός αλλά απολαμβάνω να συζητάω με τον κόσμο, να έχω εικόνα των προβλημάτων. Ακόμα, όμως, κι όταν δεν ήμουν πολιτικός, παρενέβαινα με το δημόσιο λόγο μου» σχολίασε αναφορικά με την καριέρα που ξεκινάει ως πολιτικό πρόσωπο, επισημαίνοντας οτι είναι μέλος της ΝΔ από το 2015, όταν γράφτηκε για να ψηφίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφορικά με την προεκλογική του εκστρατεία και την αναγνωρισιμότητά του, τόνισε:

«Είχαμε πολύ λίγο χρόνο στην προεκλογική περίοδο, γι’ αυτό προσπαθούμε να κάνουμε οτι καλύτερο για να γνωρίσει ο κόσμος τον Βασίλη Διγαλάκη. Στην θητεία μου ανοίξαμε το Πολυτεχνείο με εκδηλώσεις και δράσεις για να το γνωρίσουν οι Χανιώτες και καταφέραμε όσοι Χανιώτες ήθελαν να σπουδάσουν σε πολυτεχνείο να μείνουν στα Χανιά.

Είχα στόχο να κάνω μια διαφορετική προεκλογική καμπάνια. Έκανα μια εκδήλωση για τους νέους και την επιχειρηματικότητα πριν λίγες μέρες και θα ήθελα να έχω χρόνο να κάνω κι άλλες τέτοιες. Οι νέοι είναι η μόνη μας ελπίδα, πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Παρά τον καύσωνα και την διακοπή ρεύματος το Σάββατο, η συγκέντρωση είχε πολύ κόσμο και μου έδωσε θάρρος. Βλέπω την θετική αποδοχή από τον κόσμο, που θέλει προτάσεις και αισιοδοξία για το μέλλον, αλλά και να φύγουμε από τον ξύλινο λόγο. Στη Βουλή θα εργαστώ όπως και στην πρυτανεία, θα αφοσιωθώ πλήρως σε αυτό που θα κάνω, θέτοντας στόχους, εργαζόμενος με σύστημα και σχεδιασμό.»

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την συμβολή του στο πρόγραμμα της ΝΔ για την παιδεία.:

«Είναι θέμα ιδεοληψίας και δεν θέλει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως υπάρχουν παντού. Ακόμα και τα κολέγια της Ελλάδας στην ουσία αυτό είναι. Το δημόσιο πανεπιστήμιο θα είναι για πολλούς λόγους η καρδιά της Γ’ βάθμιας στην Ελλάδα, όμως το ιδιωτικό θα δημιουργήσει ανταγωνισμό, θα φέρει ξένους φοιτητές, θα κρατήσει τους νέους για να μην πηγαίνουν στην Κύπρο και έτσι θα μεγαλώσει το εκπαιδευτικό κομμάτι. Το κάνει αυτό η Κύπρος που έχει πολύ μικρότερο επιστημονικό δυναμικό.»

Για τον ρόλο της οικογένειάς του στην απόφασή του να κατέβει ως υποψήφιος:

«Είναι οτι πολυτιμότερο έχω, το συζήτησα μαζί τους, η σύζυγός μου με υποστήριζε, τα παιδιά μου αντέδρασαν, αλλά τώρα με υποστηρίζουν. Η οικογένεια είναι το Α και το Ω. Ο χρόνος που επενδύεις στα παιδιά σου είναι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον, για να χτίσεις μια καλή επικοινωνία για όλη σας τη ζωή.

Έκλεισε ζητώντας την ψήφο των Χανιωτών:

«Ζητάω την ψήφο των συμπολιτών μου για να μπορέσω να κάνω πράγματα σε ένα επίπεδο με δυνατότητα παρέμβασης, με γνώμονα το καλό του τόπου. Δεν επιζητώ επάγγελμα στην πολιτική, έχω επάγγελμα που το αγαπώ, τους φοιτητές και την έρευνά μου. Δέχθηκα την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να κάνω αυτά που μπορώ σε ένα άλλο επίπεδο.»

zarpanews.gr

One thought on “Διγαλάκης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε τις απόψεις μου στο πρόγραμμα της ΝΔ για την παιδεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook