Διγαλάκης: Μη ανεκτή η παραβατικότητα στην Κρήτη

διγαλάκης-μη-ανεκτή-η-παραβατικότητα-1480658

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Το πρόσφατο περιστατικό ακραίας παραβατικής συμπεριφοράς από δύο κατοίκους του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου -Κρητικούς στην καταγωγή, αλλά όχι και στον τρόπο συμπεριφοράς, όπως αυτός αυθεντικά έχει καταγραφεί στο πέρασμα των χρόνων και έχει αποτυπωθεί ως αδιαμφισβήτητη άυλη αξία- έρχεται να επανατοποθετήσει στη δημόσια συζήτηση το ζήτημα, εν γένει, της παραβατικότητας στο νησί μας.

Μικρές μειοψηφίες, που ουδεμία σχέση έχουν με αυτά που δικαίως γνωρίζουμε και αποκαλούμε ως κρητική παράδοση και λεβεντιά, θεωρούν ότι μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτα, εκτός νόμου, ασκώντας βία (σωματική, λεκτική, ψυχολογική), εκτοξεύοντας απειλές, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν ανθρώπους, ντόπιους αλλά και επισκέπτες!

Πέραν του ποινικού ζητήματος, που είναι το πρώτιστο και αφορά την Ελληνική Αστυνομία, η οποία έπραξε το καθήκον της αποδίδοντας τους δύο πολίτες στην Ελληνική Δικαιοσύνη, οι συμπεριφορές αυτές αποτελούν, παροδικά, μικρές μαύρες “κηλίδες” στη φωτεινή εικόνα της Κρήτης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η τήρηση των νόμων και η πάταξη της παραβατικότητας είναι αδιαπραγμάτευτη, προκειμένου να μη δημιουργηθεί σε καμία περίπτωση η αίσθηση ότι η μεγαλόνησος, η οποία είναι ξακουστή σε παγκόσμιο επίπεδο για την ασύγκριτη φιλοξενία και τη φιλοτιμία των κατοίκων της, είναι ένας τόπος μη ασφαλής.

Η Κρήτη είναι ένας τόπος μοναδικός, αυθεντικός, εξαιρετικά φιλόξενος, με ανθρώπους φιλότιμους, που γνωρίζουν καλά το ιδιαίτερα σημαντικό βάρος της μακραίωνης πολιτισμικής και ιστορικής κληρονομιάς που κουβαλάνε από γενιά σε γενιά. Οι λιγοστές παραβατικές συμπεριφορές δεν μπορούν και δεν θα επιτρέψουμε να αλλοιώσουν αυτή την ξεκάθαρα θετική εικόνα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook