Διγαλάκης: Με σταθερά βήματα προχωράμε για το νέο σχολικό συγκρότημα της Κισάμου

Στην ανάληψη υποχρέωσης και στη διαδικασία για τη συμβασιοποίηση δύο σημαντικών μελετών που αφορούν το νέο σχολικό συγκρότημα της Κισάμου, το οποίο θα στεγάσει το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ της περιοχής, προχώρησε η ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές) Α.Ε. Οι μελέτες έχουν συνολικό προϋπολογισμό 74.400 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και εντάχθηκαν στο ΠΔΕ με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, στις 13 Ιουλίου 2022.

Την ίδια ώρα, προχωρά το έργο της κατεδάφισης του παλαιού σχολικού συγκροτήματος, μετά την αντιμετώπιση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Πλέον, μετά την απόρριψη της ένστασης, από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, που είχε καταθέσει μία από τις συμμετέχουσες εταιρείες στον διαγωνισμό του έργου της κατεδάφισης, υπεγράφη πρόσφατα η σύμβαση μεταξύ της ΚΤΥΠ Α.Ε. και του αναδόχου. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 100 ημερολογιακές ημέρες.

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βασίλης Διγαλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις θετικές αυτές εξελίξεις. «Με σταθερά και προγραμματισμένα βήματα, στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας, προχωράμε το έργο κατασκευής του νέου σχολικού συγκροτήματος της Κισάμου. Είναι σημαντικό ότι οι διαδικασίες για την κατεδάφιση προχωρούν παράλληλα με την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών από την ΚΤΥΠ Α.Ε., ενώ ήδη έχει εγκριθεί το κτιριολογικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στόχος μας είναι να καταφέρουμε, στους ταχύτερους δυνατούς χρόνους, να μπορέσουμε, σε συνεργασία με τον Δήμο Κισάμου και την Περιφέρεια Κρήτης, να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ το έργο της κατασκευής του νέου σχολικού συγκροτήματος, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα, το οποίο θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ της Κισάμου για τα επόμενα πολλά χρόνια».

Μετά και την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της ΚΤΥΠ και του αναδόχου – υπεύθυνου για την κατεδάφιση του παλαιού κτηριακού συγκροτήματος του ΓΕΛ – ΕΠΑΛ Κισάμου και την εξέλιξη της διαδικασίας για το νέο σχολικό συγκρότημα, ο δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του που το έργο της ανέγερσης του νέου σχολικού συγκροτήματος μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κύβος ερρίφθη», ενώ τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα παραμείνει ενεργή και διεκδικητική έως ότου το σχολικό συγκρότημα γίνει πραγματικότητα. Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Διγαλάκη για τη διαρκή επαφή και τη γόνιμη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ