Διγαλάκης για σχολεία Κισσάμου: Να επιστρέψουν γονείς και μαθητές στην κανονικότητα

διγαλάκης-για-σχολεία-κισσάμου-να-επι-963844

Την ανάγκη να επιστρέψουν γονείς και μαθητές το συντομότερο στην κανονικότητα επισήμανε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, σε τοποθέτησή του στον SUPER FM 89.6 στην εκπομπή του Δημήτρη Παππά το πρωί της Παρασκευής, με αφορμή την χθεσινή απόφαση για τα σχολεία της Κισσάμου, δείτε ΕΔΩ.

Όπως επισήμανε ο Χανιώτης υπουργός, οι «διπλοβάρδιες» στο γυμνάσιο και τα απογευματινά μαθήματα θα πρέπει να σταματήσουν το συντομότερο δυνατό, ενώ στην ενδιάμεση κατάσταση, μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων, η επικρατούσα πρόταση περιλαμβάνει προκατασκευασμένες αίθουσες, με την Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου να έχει εκφράσει την πρόθεσή της να διαθέσει οικόπεδο, ενώ και ο δήμος Χανίων προσέφερε την τεχνική του υπηρεσία.

Ο κος Διγαλάκης σχολίασε ότι το γκρέμισμα του σχολείου και η κατασκευή του από το μηδέν ήταν η καλύτερη διαθέσιμη λύση, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στην χθεσινή σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε:

«Μετά το σεισμό και την αυτοψία που πραγματοποίησε η ΚΤΥΠ, όταν είδαμε την έκθεση που οδήγησε στην εκκένωση, κάναμε αμέσως σύσκεψη εχθές το απόγευμα. Ή θα προχωρούσαμε σε περαιτέρω αυτοψίες για ανακατασκευή, ή το γκρεμίζεις και χτίζεις ένα καινούργιο. Με βάση την κατάσταση του κτηρίου, υπήρχε ομοφωνία να ξαναχτιστεί.

Είναι ένα κτήριο που είχε σχεδιαστεί επί χούντας, με το παλιό αντισεισμικό σχέδιο πριν από το ’80 και δεν έχει συντηρηθεί σωστά, ήταν εκτεθειμένο στον βοριά και υπάρχει μεγάλη διάβρωση.

Η ΚΤΥΠ θα αναλάβει η ίδια την μελέτη, ενώ υπήρχε επικοινωνία με τους Αρναουτάκη και Καλογερή, οι οποίοι είχαν πρόθεση να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή μέσω του ΤΕΠ Κρήτης του ΕΣΠΑ.»

Αναφερόμενος στο χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση του έργου, ξεκαθάρισε οτι «δεν θα κατασκευαστεί σε ένα χρόνο, αφού πρόκειται για ένα δημόσιο έργο, όμως θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Θα προσπαθήσουμε ένα κομμάτι να μπει στο τρέχον ΕΣΠΑ για να τελειώσει πιο γρήγορα, ώστε το έργο να επισπευσθεί στα 3-4 χρόνια.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook