Διγαλάκης: Εξαιρετικά ευοίωνη προοπτική η διεύρυνση-ανάπτυξη των εκπαιδευτικών μας δεσμών με την Κίνα | Photo

διγαλάκης-εξαιρετικά-ευοίωνη-προοπτ-984976

Με την αντιπροσωπεία του Υπουργείου Παιδείας της Κίνας συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στο Υπουργείο Παιδείας, ο Χανιώτης Υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης.

Στη συνάντηση, εκτός του κ. Διγαλάκη συμμετείχε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Γενικός Διευθυντής Διεθνούς Συνεργασίας και Ανταλλαγών του Υπουργείου Παιδείας της Κίνας, Fang Junctor και οι συνεργάτες του, ενώ παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ, Αποστόλης Δημητρόπουλος και ο Εκπαιδευτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Κίνας, Tian Lei.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών, καθώς και στις πολλαπλές πτυχές της σημερινής συνεργασίας τους σε θέματα εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, στην πρόοδο που έχει σημειωθεί με σκοπό την ολοκλήρωση του Προγράμματος Εκπαιδευτικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας την περίοδο 2020-2023 με την επικείμενη υπογραφή του τους επόμενους μήνες.

Μάλιστα όπως σχολίασε σε σχετική του ανάρτηση στο Facebook ο κ. Διγαλάκης η πρόσφατη συνάντηση «επιβεβαιώνει την πρόοδο της συνεργασίας μας σε θέματα εκπαίδευσης και στοχεύει στην ολοκλήρωση του Προγράμματος Εκπαιδευτικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας την περίοδο 2020-2023 και την επικείμενη υπογραφή του τους επόμενους μήνες. Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που επιδιώκουμε για την ανώτατη εκπαίδευση η διεύρυνση και η ανάπτυξη των εκπαιδευτικών μας δεσμών με μια χώρα δυναμική και προσηλωμένη στη μόρφωση και τη γνώση είναι εξαιρετικά ευοίωνη προοπτική.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook