Διγαλάκης: Από τα Χανιά ξεκινάει η τηλεκπαίδευση στην Γ’ Λυκείου

διγαλάκης-από-τα-χανιά-ξεκινάει-η-τηλε-1015093

Την επιτυχημένη προσπάθεια για τη συνέχιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με μέσα εξ αποστάσεως, διαδέχεται τώρα η αντίστοιχη προσπάθεια για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην οποία συμπεριλαμβάνονται και τα Λύκεια του Νομού Χανίων, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης.

Ο υφυπουργός παρέστη μέσω διαδικτυακής σύνδεσης και χαιρέτισε, σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου, την έναρξη του προγράμματος εκπαίδευσης με ηλεκτρονικά μέσα από απόσταση στα Χανιά. Οι διευθυντές και οι ομάδες υποστήριξης των Λυκείων του Νομού Χανίων συνδέθηκαν με την ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα που έχει διαθέσει το υπουργείο Παιδείας, μέσω της οποίας παρέχεται η δυνατότητα διεξαγωγής εξ αποστάσεως μαθημάτων.

Ο κ. Διγαλάκης τόνισε ότι ο στόχος δεν είναι να υποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαίδευση, ούτε να καλυφθεί η διδακτέα ύλη, αλλά να διατηρήσουν οι μαθητές την επαφή τους με τους διδάσκοντες και την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο μέσο για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο και διερευνάται η ενεργοποίηση κάθε ψηφιακού εργαλείου που θα επιτρέψει την ασύγχρονη και σύγχρονη διεξαγωγή της.

Ο κ. Διγαλάκης επισήμανε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα το οποίο, θα αποτελέσει συν τοις άλλοις παρακαταθήκη για το μέλλον του ελληνικού σχολείου. Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην εκπαιδευτική κοινότητα για την καίρια συμβολή της σε αυτήν την προσπάθεια, σημειώνοντας ότι  οφείλουμε στους μαθητές και στους φοιτητές μας να ανταποκριθούμε στην πρόκληση και να βγούμε από την παγκόσμια κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Αύριο, Παρασκευή 20 Μαρτίου, αρχίζει διαδικτυακά μαθήματα η Γ΄ Λυκείου στα Χανιά, καθώς έχει τεθεί σε προτεραιότητα λόγω των επερχόμενων πανελλαδικών εξετάσεων. Την επόμενη εβδομάδα θα επεκταθεί σε όλες τις τάξεις του Λυκείου και στη συνέχεια και στα Γυμνάσια.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook