Διεθνές συνέδριο στο ΜΑΙΧ για την γενετική και βιοτεχνολογία στην αμπελουργία

διεθνές-συνέδριο-στο-μαιχ-για-την-γενε-834690

Το Τμήμα Γενετικής & Βιοτεχνολογίας Οπωροκηπευτικών του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ) διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του συνεδριακού κέντρου του Ινστιτούτου, το πρώτο ετήσιο συνέδριο της δράσης του δικτύου  απο τις 25 -28 Μαρτίου. Τοπικός διοργανωτής του συνεδρίου είναι ο Δρ Παναγιώτης Καλαϊτζης, Συντονιστής Σπουδών & Ερευνας στο ΜΑΙΧ σε συνεργασία με τον συντονιστή του προγράμματος Δρ Mario Pezzotti, από το Πανεπιστήμιο της Βερόνα της Ιταλίας.

Η αμπελοκαλλιέργεια αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο με σκοπό να παράγει φρέσκα σταφύλια και κρασί. Η έρευνα σχετικά με την αμπελουργία επικεντρώνεται στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του γενότυπου, του φαινοτύπου και του περιβάλλοντος και έτσι η πληροφόρηση πρέπει να συγκεντρωθεί από ετερογενή σύνολα δεδομένων, όπως η αμπελογραφία, η περιβαλλοντική βιολογία, η γενετική, η γονιδιωματική, η επιγενετική, η μεταγραφική, η πρωτεϊνωματική και η μεταβολική. Σήμερα, τα δεδομένα αυτά είναι “διασκορπισμένα” και δύσκολα προσπελάσιμα, εμποδίζοντας την επαναχρησιμοποίησή τους. Βασικός στόχος του συγκεκριμένου δικτύου είναι η ανάπτυξη καινοτόμων στρατηγικών δράσεων και μεθοδολογιών με σκοπό τη διάθεση και την καλύτερη επαναχρησιμοποίησή δεδομένων και εργαλείων που σχετίζονται με την έρευνα στο αμπέλι, με μια τυποποιημένη μορφή και έναν ασφαλή τρόπο.

Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων για τις κεντρικές ομιλίες. To συνέδριο είναι ανοικτό και απευθύνεται σε ειδικούς του συγκεκριμένου ερευνητικού χώρου, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τομέα της αμπελουργίας και του κρασιού αλλά και σε απλούς καταναλωτές. Τα αποτελέσματά του συνεδρίου αποτελούν συμαντική βάση για την επαναχρησιμοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων που σχετίζονται με τον τομέα της αμπελοκαλλιέργειας τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο. Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική. Υπολογίζεται οτι περισσότεροι απο 100 σύνεδροι απο πολλές χώρες του κόσμου θα παρακολουθήσουν το συνέδριο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου www.integrape.eu ή επικοινωνήστε με τον Δρ Παναγιώτη Καλαϊτζή (Τηλ. 28210-35030; E-mail: [email protected]) και το Γραφείο Οργάνωσης Συνεδρίων του ΜΑΙΧ (Τηλ. 28210 35080-81; E-mail:[email protected]).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook