Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας: Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει η διοργάνωση!

διεθνές-σκακιστικό-τουρνουά-παλαιόχ-1235517

Ρεκόρ συμμετοχών! Ρεκόρ προσέλευσης ξένων παικτών! Ρεκόρ περισσοτέρων χωρών! Ρεκόρ τιτλούχων σκακιστών!

Το γράφαμε στο προηγούμενο δελτίο τύπου ένα μήνα πριν, το βλέπουμε όμως τώρα στην πράξη. Ενώ βρισκόμαστε ενάμιση μήνα πριν την έναρξη, ήδη έχουν καταρριφθεί όλα τα ρεκόρ από το ξεκίνημά του!

Οι 250 σκακιστές που έχουν δηλώσει μέχρι τώρα αποτελεί ρεκόρ για την διοργάνωση! Από τους 250 όμως οι 110 είναι σκακιστές που προέρχονται από το εξωτερικό, που και αυτός ο αριθμός αποτελεί ρεκόρ! Ρεκόρ αποτελεί επίσης και το ότι οι παίκτες που έχουν δηλώσει προέρχονται από 28 διαφορετικές χώρες, ανεβάζοντας το σύνολο των χωρών από τις οποίες έχουν έρθει στην Παλαιόχωρα να αγωνιστούν σε 58!

Δεν είναι όμως μόνο η μαζικότητα, αλλά και η ποιότητα της διοργάνωσης. Στο πρωτάθλημα αυτό μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει 67 τιτλούχοι σκακιστές από τους οποίους οι 26 κατέχουν τον μεγαλύτερο τίτλο στο σκάκι τον τίτλο του Grand Maitr και οι 20 τον τίτλο του International Μaitr. Αξίζει εδώ να αναφερθούμε και σε μία άλλη παράμετρο της ποιότητας του τουρνουά, βλέποντας τον πίνακα συμμετοχών πρώτη φορά συμμετέχουν τόσες πολλές ισχυρές σκακίστριες στη διοργάνωση της Παλαιόχωρας!

Και παλαιότερα υπήρχαν πανίσχυρες σκακίστριες που αγωνίστηκαν στην Παλαιόχωρα με αποκορύφωμα την συμμετοχή (σε τρεις διοργανώσεις μάλιστα) της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Αντοανέτα Στέφανοβα, αλλά τη φετινή χρονιά είναι πολύ μεγαλύτερο το σύνολο των ισχυρών σκακιστριών προμηνύοντας έναν πολύ μεγάλο συναγωνισμό στο πρωτάθλημα! Νούμερα πραγματικά εντυπωσιακά που καθιστούν τη διοργάνωση αυτή μία από τις ισχυρότερες που έχουν διεξαχθεί ποτέ στη χώρα μας.

Ένα τουρνουά που μας κάνει περήφανους όλα αυτά τα χρόνια και σίγουρα επιβραβεύονται  οι προσπάθειες που κάνουν η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ και ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου, ως διοργανωτές και βέβαια μην ξεχνάμε την μόνιμη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Π.Ε.Χανίων. Το τουρνουά αυτό τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α. και του Ε.Ο.Τ. και σίγουρα αξίζει να αναφέρουμε τις προσωπικές ενέργειες του κ. Φραγκάκη Δημήτρη για την στήριξή του. 

Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε και τα γενικότερα οφέλη της διοργάνωσης που ξεπερνά την έννοια απλά ενός αθλητικού γεγονότος. Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, πάνω από 800 άτομα  προβλέπεται να βρίσκονται για ένα δεκαήμερο στον τόπο μας, ανεβάζοντας σε μεγάλο βαθμό τα ανταποδοτικά οφέλη μιας τέτοιας διοργάνωσης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τη φετινή χρονιά πρώτη φορά δήλωσαν συμμετοχή σκακιστές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το ύψος των παροχών διαμονής που ζήτησαν είναι τέτοιο, που επιβραβεύουν την αξία και τα πολύπλευρα οφέλη μιας τέτοιας διοργάνωσης και σίγουρα ανοίγουν επιπλέον πόρτες για τις επόμενες χρονιές!       

Τέλος να αναφέρουμε βέβαια και τα οφέλη που έχει όλος ο σκακιστικός κόσμος του τόπου μας, που έχει την τύχη να συμμετέχει σε μία τόσο ψηλού επιπέδου διοργάνωση στον τόπο του! Δεν είναι τυχαίο ότι τα Χανιά και ειδικότερα ο σύλλογος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων είναι στην κορυφή της επίσημης αξιολόγησης της Ομοσπονδίας Σκακιού εδώ και μία δεκαετία, γεγονός που οφείλεται στις επιτυχίες Χανιωτών αθλητών σε Πανελλήνιες διοργανώσεις!

Πιστεύουμε πως και τη φετινή χρονιά  παρά τις ειδικές συνθήκες, οι όμορφες παραλίες, ο φιλόξενος κόσμος αλλά και η εμπειρία των διοργανωτών θα αποτελέσουν εγγύηση για μία άψογη διοργάνωση επιβραβεύοντας όλους τους συμμετέχοντες για την επιλογή τους.

zarpanews.gr      

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook