Διέρρευσε ψύχραιμο email του Zuckerberg από το 2010: «Παρακαλώ, παραιτήσου»

διέρρευσε-ψύχραιμο-email-του-zuckerberg-από-το-2010-πα-1656269

Ήταν 25, έβραζε το αίμα του. Τι να έκανε;

Πέρσι τέτοια εποχή, λέγαμε ότι οι συνάδελφοι του Mark Zuckerberg τον φώναζαν «Μάτι του Sauron». Εκείνος, υποστήριζε πως το έκαναν με αγάπη, αλλά μεταξύ μας είμαστε και ξέρουμε την αλήθεια. Τώρα, κυκλοφόρησε email που έστειλε πριν από δέκα περίπου χρόνια σε όλους τους εργαζομένους, όταν κάποιος έδωσε εταιρικές πληροφορίες στα media. Το θέμα ήταν ψύχραιμο, όπως ο ίδιος: «Παρακαλώ, παραιτήσου».

«Εμπιστευτικό – Μην το μοιραστείτε», ξεκινούσε το μήνυμα και, όλα καλά, τώρα το έχουν δει μόλις μερικά εκατομμύρια άνθρωποι.

«Πολλοί από εσάς είδατε το άρθρο του TechCrunch (…) που υποστηρίζει ότι φτιάχνουμε ένα κινητό τηλέφωνο. Δεν φτιάχνουμε τηλέφωνο και μίλησα εκτενώς την Παρασκευή, στο Q&A, για το τι ακριβώς κάνουμε», συνέχισε. «Αυτό ήταν μία πράξη προδοσίας».

«Οπότε, ζητώ από οποιονδήποτε διέρρευσε κάτι τέτοιο, να παραιτηθεί αμέσως. Αν πιστεύεις ότι είναι αποδεκτό το να μοιράζεσαι εσωτερικές πληροφορίες, θα πρέπει να φύγεις».

Ήταν 25 τότε, έβραζε το αίμα του. Και σ’ ένα κρεσέντο θυμού, απείλησε τον εργαζόμενο που, εντάξει, παρότι πάντα είμαστε με το δίκιο του, τώρα μάλλον δεν είχε. «Αν δεν παραιτηθείς, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βρούμε ποιος είσαι έτσι κι αλλιώς», του έγραψε.

Αλλά φυσικά δε σταμάτησε εκεί.

«Χρειάστηκε να ασχοληθώ προσωπικά και να περάσω πολύ χρόνο μαζεύοντας τα σπασμένα. Ακόμη και τώρα, είμαστε σε ακόμη πιο αβέβαιη θέση απέναντι σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες θα έπρεπε να είναι μαζί μας, επειδή τώρα πιστεύουν ότι τις ανταγωνιζόμαστε. Είμαστε μία εταιρεία που προωθεί τη διαφάνεια, τόσο με τον ευρύ κόσμο όσο κι εδώ, εσωτερικά στη Facebook. Αλλά το κόστος μίας ανοιχτής κουλτούρας είναι ότι πρέπει να προστατεύουμε τις εμπιστευτικές πληροφορίες που μοιραζόμαστε εσωτερικά. Αν δεν το κάνουμε, γ***με τους ανθρώπους που σκοτώνονται στη δουλειά για να αλλάξουν τον κόσμο», ολοκλήρωσε.

Το 2016,ο Antonio Garcia Martinez, ο οποίος απολύθηκε από τη senior θέση που διατηρούσε στη Facebook, έγραψε βιβλίο στο οποίο υποστήριξε ότι ο Zuck ήταν τύραννος – με καθόλου πιο ευγενικά λόγια. Σημείωσε ότι η εταιρεία έμοιαζε περισσότερο με αίρεση παρά με χώρο εργασίας, ότι ο Mark Zuckerberg συμπεριφερόταν όπως ο Kim Jong Un και έκανε λόγο για dresscode που έπρεπε να ακολουθούν μόνο οι γυναίκες. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι καλούνταν να αποφύγουν τις κοντές φούστες, για να μην αποσπάσουν την προσοχή των ανδρών. Και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook