Διεκδίκηση δημόσιων και ευρωπαϊκών πόρων για τη θεομηνία στην Κρήτη

διεκδίκηση-δημόσιων-και-ευρωπαϊκών-π-818798

Έκτακτη συνεδρίαση Πολιτικής Προστασίας στο Ρέθυμνο, παρουσία Ξανθού και Αρναουτάκη.

Οι πρώτες εγκρίσεις στην Περιφέρεια για τα πολύ επείγοντα ήρθαν, και για την πλήρη αποκατάσταση των καταστροφών-ζημιών από την θεομηνία στους πληγέντες Δήμους της Κρήτης θα διεκδικήσουμε δημόσιους και Ευρωπαϊκούς πόρους, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στη έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου παρουσία του Υπουργού Ανδρέα Ξανθού.

Στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Π.Ε Ρεθύμνου με θέμα «Αποτίμηση καταστροφών στην Π.Ε Ρεθύμνου και συντονισμός για την αποκατάσταση τους από την θεομηνία» τονίστηκε από τον κ. Αρναουτάκη, τον κ Ξανθό, και τους συμμετέχοντες, η συνεργασία όλων για την αντιμετώπιση των μεγάλων ζημιών και την στήριξη των πληγέντων Δήμων του Ρεθύμνου που έχουν ήδη έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο μεγάλο εύρος των καταστροφών στις υποδομές με έμφαση το οδικό δίκτυο αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή ενώ έγινε φωτογραφική προβολή σε οθόνη μέρους των μεγάλων καταστροφών.Στις καταστροφές και στην λήψη άμεσων μέτρων σε συνεργασία με την Περιφέρεια, αναφέρθηκαν οι Δήμαρχοι των πληγέντων Δήμων, Ρεθύμνου, Αγ. Βασίλειου, Αμαρίου, Μυλοποτάμου κ.κ. Μαρινάκης, Ταταράκης, Μουρτζανός, Κόκκινος, ενώ παρόν ήταν και ο Δήμαρχος Ανωγείων Μ. Καλλέργης.

Για την έγκαιρη κινητοποίηση και σημαντική βοήθεια των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, Σωμάτων Ασφαλείας, Εθελοντών, Στρατού, και όσων συμμετείχαν στην εξέλιξη του φαινομένου της θεομηνίας ,έδωσαν δημόσια συγχαρητήρια, ο Υπουργός, ο Περιφερειάρχης, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ρεθύμνου, οι Δήμαρχοι, οι συμμετέχοντες Αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Λεονταράκης Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Παρασύρης Παιδείας, Περιφερειακοί -Δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook