Διεγράφη ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας

διεγράφη-ο-κωνσταντίνος-μπογδάνος-απ-1293819

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ετέθη με απόφαση του πρωθυπουργού ο βουλευτής της Α’ Αθηνών Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Το έντονο επεισόδιο που είχε προηγηθεί στη Βουλή ανάμεσα στον βουλευτή και τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο αλλά και η έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Κ. Μπογδάνο, ο οποίος βρισκόταν εδώ και λίγο καιρό σε «καθεστώς κίτρινης κάρτας» από το κυβερνών κόμμα, από τη στιγμή που είχε δημοσιεύσει τα στοιχεία μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού «ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος».

Νωρίτερα, την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια είχε προκαλέσει στην Βουλή η σύγκρουση Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τον Θανάση Παφίλη αναφορικά το εμφυλιοπολεμικό παρελθόν της χώρας και τα γεγονότα στον Γράμμο και το Βίτσι αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά βίας από φασιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

O Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε στην ομιλία του μεταξύ άλλων πως: «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς: τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ότι ήταν οι κομμουνιστές».

Αυτή η τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση από την αντιπολίτευση και υπήρξε αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.

Η οργισμένη τοποθέτηση Δένδια

Τότε ο Νίκος Δένδιας, μετά από αναφορές πως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος εμφανίστηκε σε εκδήλωση για το Βίτσι, ανέφερε σε έντονο ύφος: «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας μας, αλλά να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας στο μέλλον.

Δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στο Βίτσι, ο πατέρας μου ήταν εκεί. Εγώ λέω ότι σήμερα οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι».

One thought on “Διεγράφη ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας

  1. Ο/Η Μπογδάνο όλοι μαζί σου, ξεμπρόστιασε το σφιχταγκάλιασμα του Μητσοτακη με την αριστερά λέει:

    Μπογδάνο μην πτοηθείς, ξεμπρόστιασε τους, έχεις την τύχη και την χρυσή ευκαιρεία να τελειώσεις το σούργελο που το παίζει πρωθυπουργός και να τελειώσεις το τουρκόσογο των μητσοτακηδων μια και έξω, θα γίνεις ο εθνικός ήρωας και θα ανεβάσεις κατακόρυφα την πολιτική σου δύναμη, ( κοιτά σούργελα και καραγκιοζηδες Βαρουφακηδες και Βελόπουλος έχουν γίνει πρόεδροι κόμματος και είναι στη Βουλή, αν είναι δυνατόν ), αρκεί να το χειριστείς καλά. Μπες μπροστά και ένωσε όλα τα πατριωτικά κόμματα και θα πάρεις σίγουρα ένα 15 % από μας τους Νεοδημοκράτες, κάντε ένα συνασπισμό όλα τα εθνικιστικά και πατριωτικά κόμματα, εκτός τον Βελόπουλο, και φτιαχτέ κυβέρνηση να πάει η χώρα μπροστά πριν ναναι αργά ! Όλα γινωντε για κάποιο λόγο, εσυ είσαι στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, βγες, μίλησε, κάνε καταγγελία για το σφιχταγκάλιασμα του Μητσοτακη με τους κουμουνιστες,, αν είσαι πατριώτης αυτό είναι το χρέος σου, εφόσον όλοι βλέπουμε πως έρχεται κυβέρνηση Μητσοτακη με αριστερούς είμαστε έτοιμοι να σε στηρίξουμε 100%. Η χώρα κινδυνεύει από εσωτερικούς εχθρούς, αν δεν βγουν μπροστά οι πατριώτες ΤΩΡΑ ποτέ θα βγουν. ??????????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook