Δίχρωμο φρουί ζελέ ανανάς – κεράσι με γιαούρτι

δίχρωμο-φρουί-ζελέ-ανανάς-κεράσι-με-1238215

Ένα δροσερό και ανάλαφρο γλυκάκι με Φρουί Ζελέ χωρίς Ζάχαρη, γιαούρτι και κομπόστα, στη light εκδοχή του.

Μερίδες:5-6 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:10′ Έτοιμο σε:1:20′ Χρόνος αναμονής:60′

Υλικά

1 συσκευασία Φρουί Ζελέ χωρίς Ζάχαρη με γεύση Ανανά

2 συσκευασίες Φρουί Ζελέ χωρίς Ζάχαρη με γεύση Κεράσι

200 γρ. γιαούρτι 0% λιπαρά

800 γρ. κομπόστα ανανά

Διαδικασία

Διαλύουμε το περιεχόμενο του φακέλου Φρουί Ζελέ χωρίς Ζάχαρη με γεύση Ανανά σε 200 ml βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Προσθέτουμε 200 ml παγωμένο νερό και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τη μισή ποσότητα του ζελέ σε μια φόρμα που να χωράει 2 λίτρα νερό και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Στην υπόλοιπη ποσότητα του ζελέ προσθέτουμε 2 φέτες κομπόστα ανανά κομμένες σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε το ζελέ με τον ανανά στη φόρμα και τη βάζουμε πάλι στο ψυγείο να πήξει καλά.

Διαλύουμε τους δυο φακέλους Φρουί Ζελέ χωρίς Ζάχαρη με γεύση Κεράσι σε 350 ml βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Προσθέτουμε 350 ml παγωμένο νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει καλά και προσθέτουμε το γιαούρτι και τον υπόλοιπο ανανά τον οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.

Ανακατεύουμε πολύ καλά, βάζουμε το μίγμα μέσα στη φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει. Ξεφορμάρουμε το γλύκισμα βυθίζοντας τη φόρμα σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και σερβίρουμε.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook