Διχάζει ο φετινός χριστουγεννιάτικος στολισμός στα Χανιά – Μόνο τα ιστιοφόρα άρεσαν στον Τάσο Βάμβουκα

διχάζει-ο-φετινός-χριστουγεννιάτικο-1149711

Ο εναλλακτικός χριστουγεννιάτικος στολισμός που υιοθέτησε για φέτος ο Δήμος Χανίων συζητήθηκε και έφερε διαφωνίες στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή έδειξε ικανοποιημένη από την πορεία του στολισμού, η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί σε όλα τα σημεία του δήμου, με τον Παναγιώτη Σημανδηράκη και το Γιάννη Νικηφοράκη να επισημαίνουν οτι η γιορτινή ατμόσφαιρα έχει φέτος επεκταθεί σε σημαντικά περισσότερους χώρους της πόλης σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, αξιοποιώντας στολίδια που έμεναν για χρόνια σε αποθήκες, χωρίς επιπλέον σημαντικό κόστος.

Ωστόσο, δεν άργησε να έρθει η αντίδραση του πρώην δημάρχου, Τάσου Βάμβουκα, ο οποίος παραδέχθηκε οτι ο εορταστικός φωτισμός του 2020 έχει επιτυχημένες παρεμβάσεις,

όπως ο φωτισμός των ιστιοφόρων στο παλιό λιμάνι, αλλά εντοπίζει και πολλές αμφισβητούμενης αισθητικής προσθήκες όπως είναι στην πλατεία 1866, την δημοτική αγορά και την Νέα Χώρα.

Ακόμη, αναφέρθηκε στη δημιουργία ποδηλατόδρομου στην οδό Κυδωνίας, επισημαίνοντας οτι «παρά τα όσα προβλήματα προκύπτουν, είναι ένα θετικό βήμα όπως έχουμε υποστηρίξει εξ αρχής και βασίζεται στην πολιτική που εδραιώσαμε στον δήμο Χανίων ως δημοτική αρχή για την προσβασιμότητα.

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που ανατέθηκε επι των ημερών μας και

βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη είναι το εργαλείο που διευκόλυνε την δημιουργία του

ποδηλατόδρομου και που θα αλλάξει τον τρόπο κίνησης στην πόλη με όρους σύγχρονης

βιωσιμότητας.»

Ωστόσο, έκανε λόγο για λάθος της δημοτικής αρχής να καταργήσει τον ποδηλατόδρομο και

την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στην οδό Τζανακάκη «που της παραδόθηκε από την

δημοτική μας θητεία με εξασφαλισμένους οικονομικούς πόρους και μελέτη με αποτέλεσμα

να χαθούν σημαντικά ευρωπαϊκά χρήματα για την πόλη και να στερηθούμε στο άμεσο

μέλλον ένα έργο που διευκολύνει την κίνηση πεζών και ποδηλάτων με ασφάλεια.»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Διχάζει ο φετινός χριστουγεννιάτικος στολισμός στα Χανιά – Μόνο τα ιστιοφόρα άρεσαν στον Τάσο Βάμβουκα

  1. Πολύ ωραίος ειναι ο στολισμός, με αξαίρεση την 1866 και Σκαλίδη (ανύπαρκτος). Και ο ποδηλατόδρομος αλλά πρέπει να γίνει δίκτυο ποδηλατοδρόμων σε όλη την πόλη και με κοντινά χωριά πχ Αγίους Αποστόλους

  2. Τα ιστιοφόρα είναι ωραία. οι πόρτες/καρδιές «ψιλοαδιάφορες» αλλά οκ για φωτό, τα «φωτόσπαθα» περίεργα, ο «κύβος» παράταιρος μέσα στα κακοσυντηρημένα μηχανήματα, το δέντρο στην αγορά και η βάρκα από λαμπιόνια μια από τα ίδια, η έτερη βάρκα ΦΩΦΩ (άλλαξε;) στη διασταύρωση στη Χρυσοπηγή επικίνδυνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook