Διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα για τα… τερτίπια στην Κρήτη

διάβημα-διαμαρτυρίας-στην-άγκυρα-για-1284702

Η τουρκική… πολιορκία της Κρήτης με αφορμή την παρουσία του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo και οι λεονταρισμοί της Τουρκίας με παρενοχλήσεις και παράνομη NAVTEX, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Έτσι λοιπόν κατόπιν εντολής του Νίκου Δένδια, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει έντονο διάβημα διαμαρτυρίας αναφορικά με τουρκική παρενόχληση του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo, καθώς και την έκδοση παράτυπης NAVTEX.

«Η συνεχιζόμενη αυτή τουρκική στάση είναι παντελώς απαράδεκτη», αναφέρει χαρακτηριστικά το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Την ίδια στιγμή, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, YUNUS-S «κόβει βόλτες» στην περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο, αλλά… ουδείς ασχολείται.

Αυτή η καθημερινή και συνεχής αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων περνά αναπάντητη από την ελληνική Κυβέρνηση, η οποία με διαβήματα και ευχολόγια που δεν αγγίζουν την Τουρκία, δείχνει και είναι προκλητικά αδιάφορη και υποχωρητική.

Μάλιστα, σε μια περίοδο που η χώρα μας έχει την ευκαιρία να κάνει τη φωνή της να ακουστεί, αυτή σωπαίνει: Χλιαρές αναφορές για την τουρκική προκλητικότητα στην EUMED 9, σχεδόν ανύπαρκτες στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO.

Σημειωτέον ότι και τα δύο διεξάγονται στην Αθήνα. Καλύτερη ευκαιρία δηλαδή δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί για την ελληνική Κυβέρνηση. Και όμως, σιγή.

newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook