Διατροφή με χαμηλά λιπαρά συνδέεται με μείωση της τεστοστερόνης στους άντρες

διατροφή-με-χαμηλά-λιπαρά-συνδέεται-μ-839230

Ορισμένα είδη διατροφής- συγκεκριμένα αυτή με χαμηλά λιπαρά- μπορεί ενδεχομένως να συνδέονται με μικρή μείωση της τεστοστερόνης στους άντρες, αναφέρει νέα έρευνα, που δημoσιεύτηκε στο The Journal of Urology.

Ο Jake Fantus, του University of Chicago Medicine δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι άντρες που ακολουθούσαν διατροφή με περιορισμένα λιπαρά είχαν χαμηλότερη τεστοστερόνη ορού. Ωστόσο, η κλινική σημασία μικρών διαφορών της ορμόνης μεταξύ των διατροφών δεν είναι σαφής.

Ο Dr. Fantus ανέλυσε στοιχεία 3.100 αντρών που έδωσαν στοιχεία για τη διατροφή και το επίπεδο τεστοστερόνης τους.

Με βάση ιστορικό διατροφής 2 ημερών, το 14,6% των αντρών πληρούσε τα κριτήρια για διατροφή χαμηλή σε λιπαρά όπως περιγράφεται από την American Heart Association (AHA).

Ποσοστό 24.4% ακολουθούσε μεσογειακή διατροφή.

Η μέση τεστοστερόνη ορού ήταν 435.5 ng/dL.

Η τεστοστερόνη ορού ήταν χαμηλότερη στους άντρες με δυο περιοριστικές διατροφές. Κατά μέσον όρο 411 ng/dL για όσους έτρωγαν λίγα λιπαρά και 413 ng/dL για όσους ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή.

Μετά από προσαρμογή παραγόντων, η χαμηλή σε λιπαρά διατροφή συνδεόταν σημαντικά με μειωμένη τεστοστερόνη στον ορό, ενώ η μεσογειακή διατροφή όχι.

Συνολικά, το 26.8% των αντρών είχε επίπεδα τεστοστερόνης χαμηλότερα από 300 ng/dL.

Παρά τη διαφορά στα μέσα επίπεδα τεστοστερόνης, το ποσοστό αντρών με χαμηλή την ορμόνη ήταν παρόμοιο σε όλες τις ομάδες.

Η νέα έρευνα για το πώς η διατροφή επηρεάζει την τεστοστερόνη ορού δίνει ενδείξεις ότι η διατροφή με χαμηλά λιπαρά συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης

Πηγή: iatronet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook