Διαθεσόπουλος: “Χρυσή ελπίδα” για το μέλλον ο Παπαστάμος – Εγκωμιαστικά σχόλια για τον Παγκόσμιο Χανιώτη

Δέκτης πολύ θετικών σχολίων γίνεται ο Απόστολος Παπαστάμος, καθώς και ο προπονητής του, Κώστας Τζιλιβάκης, για τη μεγάλη επιτυχία που κατάφερε, κερδίζοντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων-νεανίδων που πραγματοποιείται στην Βουδαπέστη.

Ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων δέχεται τα θερμά συγχαρητήρια, μεταξύ άλλων, από τον πρόεδρο και γενικότερα τους αξιωματούχους της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, αλλά και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία τον χαρακτηρίζει σε μήνυμα της, καταπληκτικό αθλητή.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις από τον κ. Διαθεσόπουλο είναι οι εξής:

«Είναι μία τεράστια επιτυχία, τι να πει κανείς για αυτό το παιδί. Πριν λίγες ημέρες πήρε δύο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων, ένα σήμερα στο Παγκόσμιο εφήβων, έπιασε όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και σίγουρα έχει υπερβεί τα όριά του. Αποτελεί χρυσή ελπίδα για το μέλλον, λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Συγχαρητήρια σε αυτόν και σε όσους βρίσκονται δίπλα του και τον στηρίζουν».

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Σαρακατσάνης, δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στον Απόστολο και τον προπονητή του, Κώστα Τζιλιβάκη για την επιτυχία αυτή. Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα αυτό το μετάλλιο στην μεγάλη αυτή διοργάνωση, όπως ελπίζω ότι ο συγκεκριμένος αθλητής θα πάρει ένα ακόμα στο Παγκόσμιο. Είναι ένας πολύ καλός κολυμβητής, πειθαρχημένος και τρομερά εργατικός. Ο Αμερικανός που κατέκτησε το χρυσό είναι αδιαφιλονίκητα ο κορυφαίος, όμως ο Απόστολος βρέθηκε πολύ κοντά στο ασημένιο μετάλλιο. Αισθάνομαι δικαιωμένος για τον Παπαστάμο, καθώς από πολύ μικρή ηλικία διακρίναμε το ταλέντο του και βρισκόμασταν κοντά σε αυτόν και την οικογένειά του. Συγχαρητήρια τόσο σε αυτόν, όσο και στον προπονητή του και όσους βρίσκονται στο πλευρό του».

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ, Χριστόδουλος Χούμας, τόνισε τα εξής:

«Ασύλληπτη η επιτυχία και καταπληκτική εμφάνιση του Απόστολου Παπαστάμου. Μετά το Καζάν, ήρθε η Βουδαπέστη και είμαστε κατενθουσιασμένοι με αυτό το παιδί που έχει μεγάλες βλέψεις. Συγχαρητήρια στον Απόστολο και τον προπονητή του, Κώστα Τζιλιβάκη, η φετινή χρονιά τους ανήκει και πρέπει όλοι να εκτιμήσουμε το κατόρθωμα αυτού του μεταλλίου. Κάτω από δύσκολες συνθήκες κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο με τεράστιους αθλητές. Επίσης, πρέπει να συγχαρούμε και τα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονται στο Παγκόσμιο Εφήβων και δείχνουν ότι η Ελληνική κολύμβηση έχει μέλλον».

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ Ε.Ο.Ε.

Το μήνυμα από την Ε.Ο.Ε., είναι το εξής:

«Συγχαρητήρια στον καταπληκτικό Aπόστολο Παπαστάμο για το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μικτή ατομική στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων – νεανίδων της Βουδαπέστης. Το 1:59.62 είναι πανελλήνιο ρεκόρ και του δίνει και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, όπου ήδη έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή και στα 400 μικτή ατομική!».

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΛΙΒΑΚΗΣ

Με τη σειρά του ο προπονητής του Απ. Παπαστάμου, Κώστας Τζιλιβάκης, ο οποίος και πιστώνεται όλα όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ο Παπαστάμος, τόνισε τα εξής:

«Είμαι ενθουσιασμένος με την επιτυχία του Αποστόλου, όχι μόνο με το χάλκινο μετάλλιο, αλλά και με το ρεκόρ και το όριο που πέτυχε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι γίνεται το πιο δύσκολο πρωτάθλημα όλων των εποχών, κατά 30% δυσκολότερο από αυτό της Ινδιανάπολης, με εντυπωσιακούς χρόνους. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Καζάν ξεκινήσαμε ιδανικά με δύο μετάλλια και πολύ καλούς χρόνους. Στη συνέχεια, με την βοήθεια του Δημήτρη Σαρακατσάνη και της ΚΟΕ, κάναμε μία σπουδαία προετοιμασία στην Ελλάδα. Ο κ. Σαρακατσάνης μας βοήθησε να φύγουμε από τις υψηλές θερμοκρασίες της Κρήτης και να πάμε στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας σκληρή και καλή δουλειά. Έχουμε δύο μέρες να προετοιμαστούμε σωματικά και ψυχικά, δεν θέλω να εκφραστώ για μετάλλια, αλλά είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλά σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα».

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ