Διαταγή Ερντογάν: «Βουλιάξτε ελληνικό πολεμικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό»

διαταγή-ερντογάν-βουλιάξτε-ελληνικ-1095324

Αποκάλυψη της Welt για εντολή Ερντογάν για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Η αντίδραση των Τούρκων στρατηγών.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φέρεται να ζήτησε από τους στρατηγούς του να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο βυθίζοντας ελληνικό πλοίο ή καταρρίπτοντας ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Die Welt.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται τουρκικές στρατιωτικές πηγές στην Κωνσταντινούπολη, οι στρατηγοί της γείτονος ήταν αρνητικοί στη σχετική διαταγή.

Το δημοσίευμα αναφέρει: «Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Ερντογάν, διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί, ήταν και πάλι η ιδέα ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει την ζωή του».

Πρόκειται, λοιπόν, για σχέδιο πρόκλησης ενός θερμού επεισοδίου χωρίς όμως να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες, καθ’όσα περιέγραψαν αρμόδιες πηγές στην Welt.

Ερντογάν:«Βάζουν μπροστά μας ένα κράτος που κρύβεται πίσω από άλλες χώρες»

Σημειώνεται πως το πρωί της Τρίτης (1/9) ο Ερντογάν προέβη σε νέες δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε δικαστές με αφορμή την έναρξη της νέας χρονιάς, ανέφερε: «Ο λόγος της δράσης μας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο έχει στόχο την αναζήτηση του δικαίου και της δικαιοσύνης. Αγνοούν την μεγάλη έκταση της Τουρκίας 780.000 τετραγωνικών χιλιόμετρων.

Η προσπάθεια εγκλωβισμού στις ακτές της, με ένα νησί 10 τ.χλμ, είναι ξεκάθαρη έκφραση αδικίας. Βάζουν μπροστά μας ένα κράτος που, σε όλη την ιστορία του, κρύβεται πίσω απο άλλες χώρες , και προσπαθούν να φτάσουν στους δικούς τους κρυφούς στόχους. Κι αυτό είναι μεγάλη αδικία.

Βαρεθήκαμε απο αυτό το παιχνίδι των σκιών. Άρχισε να γίνεται αστείο. Ρίχνουν ένα κράτος το οποίο δεν έχει προκοπή ούτε στον εαυτό του και το κάνουν δόλωμα μπροστά στην Τουρκία η οποία είναι μια περιφερειακή και παγκόσμια δύναμη».

Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα προσπαθεί να μας προκαλέσει όμως θα πάθει ζημιά»

Παράλληλα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας σε συνέντευξη τύπου με τον Αλγερινό ομόλογό του κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ελλάδα λέγοντας: «Είπαν πως είναι αλλαγή δυνάμεων στο Καστελόριζο. Η Ελλάδα στα νησιά αυτά, μπορεί να έχει δυνάμεις για εσωτερική ασφάλεια. Κι αυτό έχει ένα όριο.

Στην πραγματικότητα όμως το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, αφού πήρε και την υποστήριξει της Ε.Ε κάνει προκλητικά βήματα που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Εμείς και στις δηλώσεις μας έχουμε πει, δεν παραβιάζουμε το δίκαιο κανενός όμως δεν επιτρέπουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας. Τέτοια βήματα θα προκαλέσουν ζημιά στην Ελλάδα».

«H Eλλάδα δεν προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα αλλά θέλει να μας προκαλέσει, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το τέλος αυτής της προσπάθειας να μας προκαλέσει. Κι απο αυτό θα πάει ζημιά η Ελλάδα», κατέληξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Συνέχεια του «πολέμου» των Navtex

Υπενθυμίζεται πως, τη Δευτέρα, ο Ερντογάν διαμήνυσε πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την πειρατεία και τη ληστεία στη Μεσόγειο και το Αιγαίο: «Όταν πρόκειται να δώσουμε μάχη, δεν διστάζουμε να δίνουμε μάρτυρες. Το ερώτημα είναι το εξής: Αυτοί που στρέφονται εναντίον μας στη Μεσόγειο και [στη Μέση Ανατολή] είναι έτοιμοι για τις ίδιες θυσίες;». Την ίδια ημέρα, η Τουρκία προέβη στην έκδοση νέας NAVTEX για σεισμογραφικές έρευνες του «Oruc Reis».

O σταθμός της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού Ηρακλείου Κρήτης απάντησε σήμερα με αντι-NAVTEX.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook