Διάσταση απόψεων για το “μάσκα παντού” – Τι λέει η κυβέρνηση, τι οι ειδικοί, τι έγινε όταν συζητήθηκε στην υγειονομική επιτροπή

διάσταση-απόψεων-για-το-μάσκα-παντού-1113349

Κλείνει αυτήν την εβδομάδα ο κύκλος των πρώτων 15 ημερών των αυξημένων περιοριστικών μέτρων στην Αττική, και ως εκ τούτο θα κριθεί αν χρειάζονται νέα, για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Την ίδια ώρα πάντως διαπιστώνεται διάσταση απόψεων μεταξύ ειδικών και κυβέρνησης ενώ και στην υγειονομική επιτροπή δεν υπάρχει προς το παρόν σύγκλιση.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν με τη βοήθεια των ειδικών ότι υπάρχει σταθεροποίηση κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, παρά το γεγονός ότι κινούνται στο σύνολό τους σε υψηλά επίπεδα. Έτσι η πεποίθηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα στην Αττική, συμπεριλαμβανομένου αυτού της καθολικής χρήσης μάσκας, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.

Εκείνο που απομακρύνεται οριστικά ως ενδεχόμενο είναι ένα γενικό lockdown, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να δηλώνει ότι το θέμα συζητήθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και Παρασκευή και τους 27 ηγέτες να συμφωνούν πως είναι «αδιανόητο».

Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, ζήτησε να υπάρξει συντονισμένη ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ σημειώνεται ότι το ενδεχόμενο ενός τοπικού lockdown παραμένει στο τραπέζι, αλλά μόνο ως έσχατη λύση εφόσον πρώτα ο αριθμός των κρουσμάτων ξεφύγει εκτός ορίων – πράγμα που, ασφαλώς, όλοι απεύχονται.

Λαζανάς: Μάσκα παντού

Την άποψη ότι η χρήση μάσκας πρέπει να είναι καθολική εξέφρασε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (05.10.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Μάριος Λαζανάς, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Αν και ο ίδιος θεωρεί ότι η χρήση μάσκας πρέπει να είναι καθολική και σε εξωτερικούς χώρους, ο Μάριος Λαζανάς τόνισε πως το μέτρο έχει συζητηθεί στην επιτροπή αλλά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Τάχθηκε κι εκείνος κατά των προστίμων για τη χρήση μάσκας.

«Όλοι πιστεύω θέλουμε να αφήσουμε τελευταίο το μέτρο του εγκλεισμού», σημείωσε ο κ. Λαζανάς και πρόσθεσε ότι το θέμα του lockdown δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή. «Όλοι προσπαθούμε να πείσουμε τους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα που ισχύουν τώρα» σημείωσε και παραδέχτηκε ότι προφανώς τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει, συγκεκριμένα στην Αττική καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων παραμένει υψηλός.

Στόχος, είπε ο Μάριος Λαζανάς, είναι να μειωθούν δραστικά τα κρούσματα. «10 με 20 την ημέρα θα ήταν πολύ ικανοποιητικό», είπε και δεν έκρυψε ότι αποκλείεται να μηδενιστούν».

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού.

libre.gr

2 thoughts on “Διάσταση απόψεων για το “μάσκα παντού” – Τι λέει η κυβέρνηση, τι οι ειδικοί, τι έγινε όταν συζητήθηκε στην υγειονομική επιτροπή

  1. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑθΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ . ΓΙΑΤΙ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ?
    ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΕΧΘΕΣ ΕΤΡΩΓΕ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΙ Η ¨ΚΥΡΙΑ ¨ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΑΛΛΑ 6 ΑΤΟΜΑ ( ΣΥΝΟΛΟ 7).
    ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ? ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ? Η ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΟΙ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook