Διαστάσεις παίρνει το χαστούκι του ιερέα σε πιστή επειδή πήρε δεύτερο αντίδωρο – Οι μαρτυρίες και οι εξηγήσεις

διαστάσεις-παίρνει-το-χαστούκι-του-ιε-978894

Διαστάσεις παίρνει το περιστατικό που, σύμφωνα με μαρτυρίες, συνέβη πριν από λίγες μέρες σε εκκλησία στη Λάρισα, όταν ένας ιερέας χαστούκισε πιστή επειδή πήρε δεύτερο αντίδωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό onlarissa.gr που επικαλείται πληροφορίες από την εφημερίδα Ελευθερία, ο μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου, σεβ. Ιερώνυμος διέταξε ένορκη ανάκριση, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες σε βάρος του 48χρονου ιερέα.

Ο σεβ. Ιερώνυμος μετά τις καταγγελίες σε βάρος κληρικού της Μητρόπολης, παρενέβη τo Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και διέταξε ένορκες ανακρίσεις, τις οποίες – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – ορίστηκε να τις διεκπεραιώσει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λάρισας π. Αθανάσιος Κοζανίτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 48χρονος ιερέας συνοικιακού ναού της Λάρισας σύμφωνα με μαρτυρίες ενοριτών κατηγορείται πως αναίτια χειροδίκησε σε βάρος 60χρονης πιστής.

To περιστατικό συνέβη την Πρωτοχρονιά, όταν σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες, ο ιερέας ευρισκόμενος εν εξάλλω επιτέθηκε στην 60χρονη ενώ αυτή εισερχόταν στον ναό μετά και την παρατήρηση του επιτρόπου γιατί πήρε και δεύτερο αντίδωρο. Οι μαρτυρίες ανέφεραν ότι ο ιερέας χαστούκιζε την 60χρονη και τη χτυπούσε ενώ σύμφωνα με άλλους την τραβούσε από τα μαλλιά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, νωρίτερα και με την ολοκλήρωση της θείας λειτουργίας η 60χρονη πήρε ένα αντίδωρο από το πανέρι, το οποίο και τύλιξε σε χαρτοπετσέτα, ενώ στη συνέχεια ζήτησε ένα αντίδωρο από το χέρι του ιερέα, για την εγγονή της όπως και έγινε με τον παπά να της εύχεται.

Ωστόσο, ο επίτροπος παρατήρησε στη συνέχεια την 60χρονη γιατί πήρε και δεύτερο αν­τίδωρο με τον ιερέα, σύμφωνα με μαρτυρίες, να βγαίνει από την εκκλησία φωνάζοντας.

Ενορίτες τονίζουν πως ο ιερέας βρέθηκε εκτός εαυτού και αρπάζοντας από τον γιακά την 60χρονη, τη χαστούκισε, την τράβηξε από τα μαλλιά και τη χτύπησε στον τοίχο έξω από το Προσκυνητάρι, ενώ άρπαξε τα αντίδωρα από τα χέρια της και τα πέταξε στο έδαφος.

Το συμβάν έληξε μετά την παρέμβαση ψυχραιμότε­ρων, ενώ ο ίδιος ο ιερέας φέρεται στη συνέχεια να ζητούσε από την 60χρονη να τον συγχωρέσει καθώς παρεκτράπηκε.

Στο πλαίσιο των ένορκων ανακρίσεων, τις επόμενες ημέρες οι φερόμενοι ως εμπλεκό­μενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το πως συνέβη το πρωτόγνωρο περιστατικό.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook