Διάσωση στην Κρήτη για πελαργό με σπασμένο πόδι | Photos

διάσωση-στην-κρήτη-για-πελαργό-με-σπασ-956484

Ο πελαργός που είχε παρατηρηθεί στις 11 Ιουλίου 2018 στα φώτα της Εγνατίας Οδού, κοντά στο Βανιάνο Ξάνθης(μέρος τακτικών επισκέψεων των μη αναπαραγόμενων ομάδων) παρατηρήθηκε ξανά όμως τώρα νότια και συγκεκριμένα στη Κρήτη.

Είναι ο ίδιος που είχε δακτυλιωθεί στο παρελθόν (2017) από την κ. Εύα Στετς(συντονίστρια των ελληνικών δακτυλιώσεων των πελαργών του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης), στο Πεντάλοφο Μεσολογγίου από εθελοντές και με την στήριξη του Φ.Δ. Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων και του ΔΕΔΔΗΕ Μεσολογγίου.

Αυτή την φορά εντοπίστηκε όμως αδύναμος και με σπασμένο πόδι στον χώρο αποθήκευσης των απορροών του ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου, από τον φύλακα του χώρου ο οποίος και παραδόθηκε στον θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου, κ. Γιώργο Σκύβαλλο.Έπειτα λοιπόν από επικοινωνία που έγινε με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και την παραχώρηση των πρώτων βοηθειών, ο πελαργός τελικώς στάλθηκε για περίθαλψη στο Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής«ΑΝΙΜΑ» όπου και διαπιστώθηκε το σπάσιμο στο δεξί του πόδι, τραύμα το οποίο δεν ήταν πρόσφατο αλλά προϋπήρχε καιρό με αποτέλεσμα να μην μπορούσε να μεταναστεύσει.

agriniopress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook